INTERVJU Leonardo Kovačević, HRT

U emisiji Mikrokozmi poslušajte tri nastavka putopisnog eseja škotske spisateljice Nan Shepherd “Živa planina”, u prijevodu Branislava Oblučara. Tekst je ulomak iz istoimene knjige iz 1977. godine – koja je objavljena i u Hrvatskoj, u izdanju Mozaik knjige. No, znamenita škotska pjesnikinja Nan Shepherd knjigu je napisala još četrdesetih godina, za vrijeme Drugog svjetskog rata. “Živa planina” ujedno je lirski opis šetnji i boravka na škotskom planinskom masivu Cairngorms i filozofskih opažanja o životu u divljini.

 

Urednik:

Leonardo Kovačević

O emisiji:

Emisija je posvećena putovanjima te književnom ili esejističkom istraživanju različitih topografija. Naglasak je na osobnom, intimističkom pristupu proučavanju različitih mjesta koji podrazumijeva raznolike žanrove. U emisiji pokušavamo, uz pomoć domaćeg ili stranog putopisnog eseja, pokušavamo posredovati osjećaj putovanja ili jednostavno iskustvo novog ili već dobro poznatog prostora, bilo da je riječ o nekoj ulici, trgu ili gradu i pokrajini. U emisiji pokušavamo posredovati osjećaj putovanja i iskustvo prostora, uz pomoć domaćih ili stranih eseja, bilo da je riječ o dobro nam poznatoj ulici i trgu ili nepoznatom gradu ili pokrajini.

 

Izvor: HRT

Prvi dio: YouTube

Drugi dio: YouTube

Treći dio: YouTube

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.