Reader’s Digest se zauzima za prevenciju zlostavljanja djece na internetu

“Sve sofisticiranije moderne tehnologije integralni su i važan dio naših života. Djeca imaju pravo biti zaštićena u toj okolini”, kaže Goran Miletić, glavni urednik časopisa Reader’s Digest.

U protekla četiri mjeseca Reader’s Digest provodi kampanju za povećanje sigurnosti na internetu kako bi djeca bila sigurnija od napada online pedofila. Do danas je više od 50.000 Europljana ispunilo našu anketu kojom pozivamo na uvođenje sigurnosne tipke koja bi pomogla da zaštitimo djecu.

Sada Reader’s Digest poziva svojih gotovo 10 milijuna čitatelja u Europi da pomognu u zaštiti djece od zlostavljanja na internetu. Europska unija i vlade svih zemalja trebale bi naložiti čelnim ljudima internetske industrije da uvedu sigurnosnu tipku kojom bi se djeca mogla povezati s nacionalnim centrima za pomoć.

Dvije ankete, jedna za odrasle i jedna za djecu i tinejdžere, imaju za cilj potaknuti međunarodnu reakciju te dobiti podršku za obvezno uvođenje sigurnosne tipke i uvid kako ovu temu vide mladi. Ankete će trajati do kraja 2011. Početkom sljedeće godine pokazat ćemo podatke čelnicima Europske unije, nacionalnih vlada i internetske industrije.

Redakcija časopisa Reader’s Digest

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.