Promocija romana Mrak ili strah

Promocija novog dječjeg romana Mrak ili strah

potvrdila je veliki interes za dječju književnost – tražilo se mjesto više!


U ugodnom ambijentu knjižare Megastore u Bogovićevoj 7 održana je promocija novog dječjeg naslova autorice Nives Madunić Barišić, urednice i dramaturginje u redakciji Dramskog programa na Hrvatskom radiju, te nagrađivane autorice nekoliko dramskih tekstova, izvođenih na radiju i u kazalištu.

Riječ je o trećem romanu po redu u seriji romana o istražitelju Melkioru zanimljivog naziva MRAK ILI STRAH.


U uvodnom dijelu s radom autorice upoznao nas je Saša Buneta, dramski umjetnik koji je vodio promociju, a svojim profesionalnim osvrtom promociju je obogatila najveća poznavateljica i stručnjakinja za dječju književnost – gospođa Dubravka Težak, profesorica za dječju književnost na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu. Da je Robert Kurbaša, koji je interpretativno čitao ulomke, uspio dočarati napetost i neizvjesnost ovog krimića za djecu – svjedoče i zainteresirane dječje glave u publici koje su se namještale da što bolje čuju i vide ovog glumca.

Iako je roman nastavak prethodnih romana „Tajna čokoladnih bombona“ i „Lunapark“, može se čitati i neovisno o njima, a ispod šaljivih dogodovština, dosjetki i avantura likova, ovaj roman otvara veliku temu o velikom neprijatelju – osjećaju straha. Zasigurno ćemo utvrditi – to nije samo tema za djecu, već i za nas odrasle; a zanimljivo ocrtani likovi životinja ovog romana samo su nam dočarali situacije u kojima se redovito nalazimo i zasigurno nas nečemu i naučili.

Književna kritičarka Dubravka Težak naglasila je da u svijetu ovog romana životinje govore i vladaju neki drugi zakoni, međutim, taj svijet ipak nije bitno drugačiji od našeg. Struktura krimića je ono što nas redovito privuče knjizi – već u prvoj rečenici romana iznesen je misterij koji vlada sve do samog kraja ovog uzbudljivog romana. Nestaje čarobnjak Merlin – prijatelj glavnih likova romana. Ekipa se daje u potragu i ostaje pod upitnikom hoće li vesela ekipa uspjeti pobijediti strahove i pomoći Merlinu.

Autorica Nives Madunić Barišić priznala je kako se ne sjeća kako je ideja o zadnjem romanu krenula, ali da s vremena na vrijeme osjeti da je došlo vrijeme pisanja. Naglasila je kako se uvijek trudi da ispod neke lake i šaljive tematike postavi i određenu važnu poruku djeci. Tako je u prvom dijelu tematizirala samu prolaznost, u drugom toleranciju i različitost, a u posljednjem strah.

„Strah je prisutan sve dok se ne upozna.“, istaknula je i priznala da već razmišlja o četvrtom nastavku.


Vjerujemo da će se uspjeh i s ovom knjigom nastaviti, a za četvrti nastavak su se, sudeći po interesu djece koja su nakon promocije tražile potpise autorice, već mnogi predbilježili kao veliki fanovi.

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.