PROMOCIJA KNJIGE HYGGE

Promocija knjige Hygge

„Imam najbolji posao na svijetu jer proučavam što nas čini sretnima. Radim u Institutu za istraživanje sreće, neovisnom tijelu stručnjaka koji se bave aspektima blagostanja, sreće i kvalitete života. Drugim riječima, zadaća nam je istraživati uzroke i posljedice ljudske sreće i raditi na poboljšanju kvalitete života svih građana u svijetu. Hygge je uživanje u društvu voljenih osoba, osjećaj pripadnosti domu, osjećaj da smo zaštićeni od vanjskog svijeta, da se možemo opustiti i uživati u zajedništvu bez riječi. “ (Meik Wiking, autor knjige)

Ovogodišnji najpoznatiji trend i definitivni hit je danski koncept udobnosti. Knjiga je prodana u milijunskim nakladama i dalje drži svoj visoki rang na ljestvicama najprodavanijih i najčitanijih knjiga.

Što je hygge?

Riječ „hygge“ definitivno je riječ godine, izgovara se hu-ge, etimološki riječ je iz norveškog jezika i znači blagostanje, udobnost, zadovoljstvo, uživanje u blagodatima života i bližnjih. Najbolja stvar od svega je što je ovaj način opuštanja i uživanja u životu odvojen od materijalnih vrijednosti i temelji se na duhovnim vrijednostima, pa je dostupan svima. Tko je više stručniji upoznati nas s hygge životnim stilom od Meika Wikinga, izvršnog predsjednika  Happiness Research Instituta u Copenhagenu, odnosno, Centra za istraživanje kvalitete života. U ovoj prekrasnoj i inspirativnoj knjizi, Meik će vam pomoći da u svoj život uvedete hygge.

Zasigurno ste se upoznali s hygge osjećajem. To je bilo kad ste se sklupčali u naslonjaču s omiljenom knjigom u ruci ili kad ste ispijali čaj pred pucketavom vatrom na logorovanju. Ili, to je onaj trenutak kad umorno sunce utoni u plavetnilo neba i mora i pritom sve poboja neopisivim bojama.

Tehnologija i užurbanost života udaljile su nas od nas samih, naših domova i običnih zadataka, pretvarajući ih u poslove koji nisu neophodni, za koje nemamo vremena u prenatrpanom rasporedu. Hygge nas podsjeća kako je moguće s nekoliko promjena i sitnica ponovo osvježiti život i omogućava spokoj koji svakako zaslužujemo.

Direktor Instituta za istraživanje sreće, Meik Wiking, tvrdi da u uredskim prostorijama imaju zapaljene svijeće od ponedjeljka do petka. Iako ni u kojem slučaju nije utopija, pa ni oličenje idealnog društva, iako se suočava s problemima i izazovima kao i svaka druga zemlja, istinski vjeruje da može biti uzor u pogledu poboljšanja kvalitete života građana.

Promocija za pamćenje

Pozivamo Vas na  promociju knjige Hygge – danski recept za sretan život autora Meika Wikinga!

Četvrtak, 2. veljače 2017. u Velvet cafeu,

Dežmanova 9, Zagreb

SUDJELUJU:

Kristina Wolsperger Danilovski

Nada Mirković

Pridružite nam se i prigrlite hygge osjećaj uz topli čaj, čašu vina i čokoladnu tortu!

 

Veselimo se Vašem dolasku!

Vaš Mozaik knjiga

 

Sve dodatne informacije slobodno zatražite na e-mail adresi ana.tafra@mozaik-knjiga.hr

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.