Promocija knjige “Dlakava ljubav” autorice Nives Madunić Barišić

Kakva ljubav može biti najbolje znaju najpoznatiji pas istražitelj Melkior i djevojčica Tara. Upravo o tome govori novi nastavak iz serije detektivskih romana autorice Nives Madunić Barišić pod naslovom „Dlakava ljubav“. Nove avanture predstavljene su u Zagrebu u knjižari Hoću knjigu. Nakon velikog uspjeha koji su postigli njezini krimići za djecu „Tajna čokoladnih bombona“, „Lunapark“ i „Mrak ili strah“, ništa manji uspjeh ne očekuje se ni s ovim romanom koji u fokus stavlja jednu od najljepših emocija – ljubav, točnije Melkiorov odnos prema zaljubljivanju. Posesivnost i ljubomora glavne su teme novog romana koji kroz priču o zaljubljivanju govori i o slobodi kao pravoj mjeri ljubavi.

Uz autoricu, o knjizi su govorili Dubravka Težak, književna znanstvenica i profesorica na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu i Lara Paić, desetogodišnja zaljubljenica u ovaj ciklus romana, ali i kritičarka brojnih naslova namijenih djeci. Cijelu promociju uveličao je i glumac Saša Buneta koji je čitanjem ulomaka iz knjige u brojnim okupljenima probudio interes o novim pustolovinama ovog sad već klasičnog dvojca.

Nisu to samo krimići u kojima je netko nešto ukrao i počinio zločin koji treba otkriti. Tu su upletene emocije.“, izjavila je književna kritičarka Dubravka Težak i dodala kako je Nives Madunić Barišić za ovaj četvrti nastavak odabrala najljepšu i najdublju emociju, a to je ljubav.

Da svaka knjiga mora biti napeta smatra kritičarka Lara Paić, ali kako kaže, to nije jedini uvjet da bi neka knjiga bila dobra – potrebno je još „ono nešto“. Upravo je neka skrivena poruka i dubina „ono nešto“ što prema Larinom mišljenju imaju knjige Nives Madunić Barišić. „Rijetko koji krimić ima pouku. Svi ili je nemaju ili je tu pouku lako otkriti, za razliku od „Dlakave ljubavi“ gdje treba otkriti koja je pouka. Po meni, autorica je željela poručiti kako bez prijatelja ne možemo ništa. Likovi da nisu bili prijatelji – oni u svim preprekama ne bi uspjeli i to je po meni glavna poruka ove priče.

Ljubav kao glavni pokretač svega je ono što je privuklo Nives Madunić Barišić na pisanje ove knjige. „Tko sve ima pravo na ljubav? Kako reagiramo kada volimo? Postaje li ljubav bolja i veća ako je oko nas više zaljubljenih? Na ljubav imaju pravo svi, i mladi, ali i stari.“, zaključila je autorica.

Dok se iza svih tih detektivskih zapleta skriva neka druga i veća priča koja donosi određene životne vrijednosti svim mladim čitačima, autorica ne skriva da se u svojoj novoj petoj knjizi planira pozabaviti s nekim novim likovima, čija će zadaća i dalje ostati ista, govoriti o stanjima i emocijama s kojima se susreću svi – i mladi, ali i stari.

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.