Uz priručnik ZELENO POVRĆE ZA SVAKI DAN hranite se kvalitetnije te živite dulje i zdravije.
Od vafla s tikvicama i cimetom, do čipsa od kovrčavog kelja, pa čak i kolača sa špinatom − otkrijte više od 100 recepata u kojima se upotrebljava zeleno povrće. I to na načine kojih se nikada ne biste dosjetili!
Svako od tih neodoljivih veganskih jela s ljubavlju je osmislila posvećena blogerica i pekarica Jessica Nadel. Cilj joj je bio pokazati koliko su nevjerojatno raznovrsni kelj, tikvice, brokula, špinat, blitva, zelje i još mnoge druge vrste zelenog povrća. Mnoga od tih jela ne sadrže gluten, a uz svako dolazi i tablica s podacima o prehrambenim vrijednostima. Tako možete pratiti što točno jedete.
Zeleno povrće nezamjenjiv je dio uravnotežene prehrane, i što ga više jedete, bolje ćete se osjećati. Puno je zdravih sastojaka, poput vitamina, antioksidansa i minerala, koji našem tijelu pomažu da se prirodno očisti. Dokazano je da zeleno povrće smanjuje opasnost od pretilosti, dijabetesa i drugih zdravstvenih problema.
Želite li uz pomoć lizalica od čokolade i avokada samo dodati nešto više zelenoga lisnatog povrća u prehranu svoje djece ili pak započeti dan tropskim zelenim sokom ili ukusnim palačinkama od špinata, u knjizi Zeleno povrće za svaki dan sve ćete to pronaći. Primjeri jelovnika pokazuju vam kako uključiti zeleno povrće u baš svaki obrok. I zato ćete u svako doba dana imati recept za savršeno vegansko jelo.
- Broj stranica: 176
- Godina izdanja: 2016.
- ISBN: 9789531418430
- Strani naslov: Greens 24/7
- Uvez: meki
- Dimenzije: 19 x 24.6 cm
- Težina: 550 g