Tao Te Ching (dvojezično izdanje)

Na zalihi
30,00 €
Dodaj u košaricu

Tao Te Ching (dvojezično izdanje)

28,57 

- +
Podijeli:

Tao Te Ching (dvojezično izdanje)

Tao Te Ching (dvojezično izdanje)

Razumijevanje kineske civilizacije nije moguće bez shvaćanja taoizma, filozofije koja je oblikovala ne samo kinesku duhovnost već i umjetnost, znanost i politiku. I upravo su u Tao Te Chingu, napisanom oko 300. g. pr. Kr., prvi put prikupljena temeljna vjerovanja taoizma. U uvjerljivo jednostavnom retoričkom stilu, ova kratka, mudra i iznimno utjecajna knjiga govori o tome kako živjeti mirnim i skladnim životom, osloboditi se želja i pohlepe. Ovo dvojezično izdanje uključuje svih 81 poglavlja, kao i uredničke napomene i novi uvod koji istražuje upitno autorstvo teksta.

Ova je knjiga uvezena tradicionalnom kineskom tehnikom, metodom koja je nastala u periodu dinastije Ming (1368. – 1644.) i koristila se sve do početka 20. st., kada se počela koristiti zapadnjačka tehnika uvezivanja knjiga. Kod tradicionalnog kineskog uvezivanja, listovi papira tiskaju se samo na jednoj strani, a svaki se list presavija napola, s tiskanom stranom prema van. Knjižni blok se tada stavlja između dvije ploče i ušiva kroz probušene rupice uz rubove presavijenog papira.

O autoru Tao Te Ching

Lao Tzu u svojem djelu stvara posebno raspoloženje – atmosferu mira, umjerenosti, skromnosti, blagosti, prihvaćanja onog što donosi život i služenja općem dobru. Za taoiste stvarnost je bila nemjerljiva, ali ne i neshvatljiva za onog čiji je um smiren. Možda je najveća vrijednost ove knjige upravo u tome što otvara nova gledišta i poziva nas da prigrlimo razne mogućnosti koje nam život pruža.

X
  • Broj stranica: 96
  • Godina izdanja: 2023.
  • ISBN: 9789532575163
  • Prevoditelj: Marina Kralj Vidačak
  • Uvez: tvrdi
  • Dimenzije: 20.5 x 26.7 cm
  • Težina: 810 g
  • Nakladnik: Planetopija
Podijeli:

Povezani proizvodi

Moglo bi vam se svidjeti

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.