Na putu svile

Jasen Boko

Na zalihi
23,90 €
Dodaj u košaricu

Na putu svile

22,76 

- +
Podijeli:

Na putu svile

Na putu svile

Svojevrsni vremeplov jer nam autor donosi priče i oslikava život u nama dalekim zemljama u kojima ljudi još uvijek kao da žive u nekom prošlom vremenu. Putujući tom slavnom rutom iz Kine prema Europi, autor mijenja sva moguća prijevozna sredstva – od deva, taksija, džipova do autobusa za spavanje pa nam prepričava zanimljive susrete sa stanovnicima. Dramaturški vješto dočarava zabavan razgovor s prometnim policajcem u Ravalpindiju u Pakistanu koji se želi odseliti u Kanadu, zastrašujući susret s plemenskim gazdom na pakistansko-afganistanskoj granici koji kontrolira šverc sve moguće robe, urnebesno smiješno komentira gledanje utakmice pola u Pakistanu, ostat ćete zadivljeni opisom gomile koja pred stadionom u Teheranu u Iranu stoji u redu kako bi kupila kartu za predstavu pantomime, suosjećat ćete s potlačenim Ujgurima u Kini, bit ćete zapanjeni kako je potpuno sam ostao spavati u pustinji Gobi.

Istovremeno, Boko nam to područje stavlja u povijesni kontekst opisujući kako se i čime odvijala trgovina, kako su se na tom području razvijale i propadale civilizacije, kakav su utjecaj imale religije i društvena uređenja. Zahvaljujući komentarima i citatima slavnog trgovca Marka Pola, doznajemo što je sve izmislio i gdje vjerojatno uopće nije bio.

X
  • Broj stranica: 352
  • Godina izdanja: 2024.
  • ISBN: 9789533139999
  • Uvez: meki
  • Dimenzije: 23 x 15 cm
  • Težina: 470 g
  • Nakladnik: Profil
Podijeli:

Povezani proizvodi

Moglo bi vam se svidjeti

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.