Igre gladi – Balada pjevica i zmija

Suzanne Collins

Na zalihi
17,12 €
129 kn
Dodaj u košaricu

Igre gladi – Balada pjevica i zmija

16,30 

- +
Podijeli:

Igre gladi – Balada pjevica i zmija

Suzanne Collins

Poslije tri uspješna romana serije “Igre gladi” i njihovih ekranizacija, četvrta knjiga serije naslova “Balada pjevica i zmija” oduševljava publiku širom svijeta.

U prvih tjedan dana u Americi ovog je romana prodano 300 000 primjeraka i prvi je na ljestvicama prodavanosti u svim zemljama u kojima je dosad objavljen. Serijal Igre gladi preveden je na 53 jezika. Prodan je u više od vrtoglavih 100 milijuna primjeraka. Pet je godina bio na ljestvici najprodavanijih knjiga New York Timesa. Prema ovom su serijalu snimljeni filmovi koji su zaradili više od 3 milijarde dolara.

Točno deset godina od objave posljednjeg nastavka Igara gladi – Šojke Rugalice stiže nam novi roman iz ove čudesne serije. Balada pjevica i zmija prati događanja koja prethode prvoj trilogiji.

Na dan žetve desetih Igara gladi osamnaestogodišnji Coriolanus Snow priprema se za svoju jedinu priliku za stjecanjem slave kao mentor. Nekoć moćna obitelj Snow prolazi teška vemena i njezina sudbina ovisi o Coriolanusovoj sposobnosti da šarmira i nadmudri svoje kolege te svoju posvećenicu odvede do pobjede. Nema mnogo izgleda jer je postao mentor posvećenici iz okruga 12, najslabijoj od svih na Igrama. No Lucy Gray Baird je neobična i hrabra, a njezin nastup na žetvi sve gledatelje oduševi pa Coriolanus s vremenom shvaća da njezine izglede za uspjeh može povećati poticanjem njezinih sjajnih nastupa pred publikom te tako povećavanjem svojih šansi za dobivanjem stipendije. Njihove su sudbine sad u potpunosti isprepletene – svaka odluka koju Coriolanus donese može dovesti do uspjeha ili neuspjeha, trijumfa ili propasti. Dok u areni traje borba do smrti, izvan nje Coriolanus počinje suosjećati sa svojom posvećenicom te mora odlučiti između potrebe da slijedi pravila i želje za preživljavanjem pod svaku cijenu.

Iako je u početku objava kako će novi roman pratiti sudbinu zloglasnog predsjednika Snowa izazvala buru negodovanja, Suzanne Collins je još jednom pokazala kako je vrsna spisateljica. Vješto je pokazala kako pristojan i dobro odgojen mladić postaje ubojica, kako se boji za vlastiti život, ali ga ambicija i pohlepa tjeraju na opasne odluke. Ovaj je roman zreliji i slojeviti od prva tri romana, ali jednako napet i dirljiv.

Suzanne Collins debitirala je serijom “Kronike iz Podzemlja”, a svjetsku slavu stekla je trilogijom “Igre gladi” koja je prevedena na 53 jezika. Godine 2010. Collins je uvrštena na Timeov popis 100 najznačajnijih osoba na svijetu. Iste godine Entertainment Weekly uvrstio ju je popis 100 najutjecajnijih osoba, a godinu kasnije po izboru Fast company Collins je svrstana i među 100 najkreativnijih osoba u poslovnom svijetu.

Dobitnica je nagrade Authors Guild Award za osobit doprinos književnoj zajednici zbog dokazivanja kako književnost za mlade ima jedinstvenu moć promijeniti život i stvoriti ljubitelje knjiga za cijeli život. Prema serijalu “Igre gladi” snimljeni su filmovi koji su ostvarili zaradu veću od tri milijarde dolara.

Ostale naslove iz serijala Igre gladi potražite ovdje.

X
  • Broj stranica: 419
  • Godina izdanja: 2020
  • ISBN: 9789533137827
  • Uvez: meki
  • Dimenzije: 15 x 23 cm
  • Težina: 550 g
  • Nakladnik: Profil
Podijeli:

Povezani proizvodi

Moglo bi vam se svidjeti

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.