Čudnovate zgode šegrta Hlapića i Priče iz davnine

Ivana Brlić Mažuranić

Rasprodano
36,63 €
Pročitaj više

Čudnovate zgode šegrta Hlapića i Priče iz davnine

34,89 

Nema na zalihi

Obavijesti me kada proizvod postane dostupan

Podijeli:

Čudnovate zgode šegrta Hlapića i Priče iz davnine

Uz knjigu ČUDNOVATE ZGODE ŠEGRTA HLAPIĆA I PRIČE IZ DAVNINE uživajte u najljepšim hrvatskim pričama koje su očarale generacije malih čitatelja.

Priče Ivane Brlić Mažuranić već više od 100 godina obilježavaju naša djetinjstva i obogaćuju našu maštu. Nitko prije, a ni poslije nje nije u našoj književnosti stvorio tako vrijedna i cijenjena djela za djecu i mlade kao što su Čudnovate zgode šegrta Hlapića i Priče iz davnine.

Ta je majka sedmero djece i baka još brojnije unučadi izvrsno poznavala dječju psihologiju i razumjela jednostavnost i naivnost njihova svijeta. Njezine bajke toliko su osvojile djecu i odrasle da i ne čudi što je i danas nazivamo hrvatskim Andersenom. Uz to, zbog posezanja za fantastičnim mitološkim motivima ponekad se smatra i hrvatskim Tolkienom. U ovoj su knjizi na jednome mjestu objedinjena njezina najbolja djela. Uvedite svoje najmlađe u čaroban svijet najljepših hrvatskih priča i bajki koje će im otkriti da su istine srca veće od istina uma!

Raskošne ilustracije Pike Vončine, Tomislava Tomića, Marijane Jelinić, Nikoline Novosel, Marsele Hajdinjak i Željke Mezić osvojile su domaću, ali i stranu publiku i kritiku. Pika Vončina upravo je za ilustracije Čudnovatih zgoda šegrta Hlapića dobila nagradu Grigor Vitez. Ujedno je uvrštena na Časnu listu IBBY-ja – međunarodnog odbora koji bira najbolje pisce, prevoditelje i ilustratore knjiga za djecu i mlade.

• Čudnovate zgode šegrta Hlapića
• Priče iz davnine: Kako je Potjeh tražio istinu, Ribar Palunko i njegova žena, Regoč, Šuma Striborova, Bratac Jaglenac i sestrica Rutvica, Lutonjica Toporko i devet župančića, Sunce Djever i Neva Nevičica, Jagor
• više od 140 veličanstvenih ilustracija nagrađivanjih ilustratora

X
  • Broj stranica: 390
  • Godina izdanja: 2015
  • ISBN: 9789531418348
  • Uvez: tvrdi
  • Dimenzije: 21.5 x 29.3 cm
Podijeli:

Povezani proizvodi

Moglo bi vam se svidjeti

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.