Predstavljanje romana Mira Gavrana “Kafkin prijatelj”

Ovaj roman donosi snažnu emocionalnu priču o prijateljstvu između dvaju pisaca – Franza Kafke i Maxa Broda – te o ženama koje su ih sudbinski odredile. Ljubav i literatura neprestano se isprepleću u životima senzibilnih heroja. Roman je smješten u Prag, u razdoblje od 1903. do 1924., a zatim tijekom 1953. u Tel Aviv.

Prva desetljeća 20. stoljeća autor je iznimno uvjerljivo opisao – pred nama je nostalgičan prikaz Srednje Europe kakva odavno ne postoji. Biografije poznatih pisaca, u Gavranovoj interpretaciji, zadobile su posve drugačija značenja.

Roman neobične strukture i neobičnoga literarnog postupka drži pozornost čitatelja od prve do zadnje stranice. Na podlozi dramatičnih zbivanja, intimne sudbine mladih junaka doimlju se bolnima i začudnima. “Kafkin prijatelj” je velika novost u Gavranovu opusu, ali i tematsko osvježenje u recentnoj hrvatskoj prozi.

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.