Pavlu Pavličiću nagrada „Josip i Ivan Kozarac“ za TRI PETKA U TRAVNJU

Pavlu Pavličiću nagrada „Josip i Ivan Kozarac“ za najbolje prozno djelo godine

S ponosom vam javljamo da je jedan od naših najboljih i najomiljenijih domaćih autora, Pavao Pavličić, dobio nagradu „Josip i Ivan Kozarac“ za najbolje prozno djelo u 2015. godini, za svoj najnoviji kriminalistički roman Tri petka u travnju.

Nagrada je dodatna potvrda kvalitete njegova spisateljskog umijeća, a bit će mu uručena ovoga petka, 23. listopada 2015., na kulturnoj manifestaciji Dani Josipa i Ivana Kozarca, koji se tradicionalno održavaju u Vinkovcima već 21 godinu zaredom, u spomen na dvojicu vinkovačkih i slavonskih književnika.

Roman Tri petka u travnju objavljen je u izdanju Mozaika knjiga u biblioteci „Balkan noir“, koju je pokrenuo 24sata u suradnji s najvećim hrvatskim izdavačima, vraćajući hrvatsku kriminalističku književnost na velika vrata.

Prema riječima Julijane Matanović, roman Tri petka u travnju napeti je kriminalistički roman u kojem se „prepleću ljubav, ljubomora, sućut i mržnja“, a glavni je junak publici dobro poznati Ivo Remetin, novinar crne kronike koji uspješno rješava zamršene zločine. No, za razliku od prijašnjih krimića, Tri petka u travnju prvi je njegov slučaj koji ne rješava u Zagrebu nego u Osijeku.

Ovaj roman brzog ritma i naglih preokreta ponovno potvrđuje Pavla Pavličića kao vodećega hrvatskog autora kriminalističkih romana, a nagrada je najbolji dokaz da kvantiteta može ići ruku pod ruku s kvalitetom!

Zanimljivo je da je Pavao Pavličić, koji je rođen 1946. u Vukovaru, nagradu „Josip i Ivan Kozarac“ dobio i prije 19 godina, ali za životno djelo. No to nimalo ne čudi kad se uzme u obzir da je već tad iza sebe imao objelodanjeno čak pedeset i jedno izdanje, što prozno što književno znanstveno.

Osim Pavla Pavličića, među nagrađenima su ove godine i akademik Krešimir Nemec, koji je dobio nagradu za životno djelo, Tanja Belobrajdić u kategoriji prvijenca za roman Crni kaput, te Sanja Jukić u kategoriji znanstvenog djela za knjigu Medijska lica subjekta.

Pridružujemo se čestitkama svim nagrađenima, a u prvom redu našem uvijek izvrsnom Pavlu Pavičiću, istinskom književnom majstoru.

Nagrada Ivan i Josip Kozarac - Pavao Pavličić - Tri Petka u Travnju

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.