OKRIJTE TAJNU ČOKOLADNIH BOMBONA

O knjizi

Nives Madunić Barišić (1969.) nakon nekoliko je dramskih tekstova napisala roman za mlade u kojem djevojčica Tara pokušava otkriti kamo je nestao njezin djed. U tom nastojanju dobije neočekivanu i pomalo čudesnu pomoć – psa detektiva koji govori. Kroz pseću perspektivu ovaj roman govori o avanturi i prijateljstvu koje se nastavlja i nakon riješenog “slučaja”. Autorica piše neposredno, jasno i pristupačno tako da će njezin prvi roman zasihurno naći put do publike, baš kao i njezina predstava za djecu “Naša je mama postala Zmaj.”

Bilješka o autoru:

Nives Madunić Barišić rođena je 1968. godine u Osijeku. Školovala se na Filozofskom fakultetu i Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Radi kao urednica-dramaturginja na HRT-u, gdje uređuje dramsku emisiju “Radio igra za djecu i mlade”. Za djecu je napisala nekoliko tekstova “Priča o zelenoj princezi”, “Čuvar staklenog grada”, “Mala zelena gusjenica”. Neki od njih igrani su na radiju, a drugi u kazalištima. Osobito je ponosna na dvije nagrade Mali Marulić za dramske tekstove za djecu “Naša je mama postala zmaj” te “Ispod zvončića se rodio kraljević”. Za odrasle je napisala nekoliko drama “Suze padaju na zemlju”, “Medeja”, “A gdje je pokojnica” te “Vjetar i vrag”, nagrađenu nagradom Antun Gustav Matoš. U književnim časopisima objavila je nekoliko pripovjedaka, a jedna od njih uvrštena je i u antologiju hrvatske ženske kratke priče “Svaka priča na svoj način”. Za radio je napisala najveći dio svojih tekstova, uglavnom uživajući u kriminalističkom žanru “Lutka od svile”, “Osmijeh za smrt”, “Molim te, teta, otvori vrata”, “Kantica za zalijevanje”, ponešto se poigravala fantastikom “Rasute stvari”, ali i komedijom “Odbjegla perilica”. Ovi su tekstovi emitirani na programima Hrvatskog radija. Godinama piše i kazališne kritike, eseje pa čak i poneke ambicioznije teatrološke tekstove u novinama i časopisima. S nekoliko hrvatskih kazališta surađuje i kao dramaturg, pritom ponajviše s rodnim joj Osijekom. Ne voli previše ozbiljno shvaćati svoje mjesto pod suncem pa se zato radije hvali da je mama dvjema djevojčicama, kao da je to njezin najveći uspjeh. Ali, zar nije tako?!

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.