Obitelj Vejzović na okupu: promocija knjige “Kuća pored mora” okupila ih je na jednom mjestu

Promocija knjige “Kuća pored mora“, pjesnika Arsena Dedića i slikara Fadila Vejzovića, održala se u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu, a događaj je okupio veliki broj posjetitelja, kao i cijelu obitelj Vejzović.

Prije 55 godina Arsen Dedić je na Splitskom festivalu izveo pjesmu “Kuća pored mora”, a sada se našla s ostalim njegovim stihovima oslikana u knjizi Fadila Vejzovića. Na ovu ideju došla je njegova supruga Majda prije godinu dana.

Slike i ilustracije napravio je preko ljeta, a originali su nastali u tehnici akvarela i gvaša te su za vrijeme promocije knjige bile izložene u knjižnici. Supruga Majda, Nevena Rendeli, Bojana Gregorić Vejzović – supruge sinova Enesa i Maka, Gabi Novak i brojna ostala poznata lica stigla su na promociju knjige. Svi Vejzovići podržali su rad Fadila, pa i njegova prva supruga Dunja.

Legendarna pjevačica Gabi Novak kazala je kako je iznimno sretna i emotivna, no istovremeno i tužna jer pokojni pjesnik Arsen ovo nije mogao doživjeti. Ideju o knjizi “Kuća pored mora” odmah je podržala, kazala je.

Autor: Gloria

Photo: Grgur Žućko

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.