NE PREPUŠTAJTE NIŠTA SLUČAJU… UGRABITE SREĆU UZ KNJIGE!

Ovo proljeće za vas smo pripremili specijalnu akciju uz koju ćete se probuditi iz zimskog sna. U ponudi imamo niz novih psiholoških priručnika uz koje ćete lagano koračati kroz život te na vlastite „probleme“ gledati iz jedne potpuno drugačije perspektive.

Izdvajamo novitet „KORAK DALJE PUTEM KOJIM RJEĐE SE IDE“ nastavak svjetske uspješnice autora M. Scott Pecka „Put kojim rjeđe se ide“. Novi naslov podijeljen je u tri dijela: ODRASTANJE (Svijest i problem s boli; Krivnja i oprost; Pitanje smrti i značenja; Zanimanje za tajanstveno), SAMOSPOZNAJA (Ljubav prema sebi nasuprot samopoštovanju; Mitologija i ljudska priroda; Duhovnost i ljudska priroda; Ovisnost: sveta bolest) i U POTRAZI ZA OSOBNIM BOGOM (Uloga religije u duhovnom rastu; Materija i duh; Novo doba: simbolično i dijabolično; Seksualnost i duhovnost).

„Možda se sjećate da je „Put kojim rjeđe se ide“ počeo rečenicom: “Život je težak”. Toj ću velikoj istini sada dodati još jednu: Život je zamršen.

Svatko od nas mora si prokrčiti vlastiti put kroz život. Nema priručnika s uputama za samopomoć, nema formula, nema jednostavnih odgovora. Put koji je pravi za jednu osobu, za neku je drugu potpuno pogrešan. Nigdje u ovoj knjizi neću vam reći: “Idite ovim putem”, ili “Tu skrenite lijevo”. Životni put nije asfaltiran, nije dobro osvijetljen i nema putokaza. Životni je put kamenita staza kroz divljinu.

U ovoj ću knjizi pokušati zapisati neke od stvari koje sam naučio u proteklih desetak godina, a koje su mi olakšale put dok sam tumarao kroz spomenutu divljinu. Ali ako vam kažem da sam, kad god bih se izgubio, ponovo pronašao put slijedeći mahovinu što raste na sjevernoj strani stabla, svakako vas moram i upozoriti da u šumama sekvoje mahovina na mnogim stablima raste na sve četiri strane svijeta.

Također vas upozoravam da ono “korak dalje” u naslovu – ili bilo što drugo u ovoj knjizi – ne shvaćate kao tvrdnju da je put linearan i da se po njemu krećemo pravocrtno i korak za korakom. Put nije takav. Više je nalik na niz koncentričnih krugova koji se šire prema van, a ništa u vezi s tim putem nije ni jednostavno ni pravocrtno.

Ali ne moramo putovati sami. Možemo zatražiti pomoć od sile koju prepoznajemo kao nešto veće od sebe. 

Nadam se da ćete odustati od želje za pojednostavljenjem svega, od potrage za formulama i brzim rješenjima, cijeniti misterije i paradokse života i ne dati da vas obeshrabre mnogi uzroci i posljedice, koji su sastavni dijelovi svakoga iskustva – to jest da ćete cijeniti činjenicu da je život zamršen.“ – iz Uvoda M. Scott Peck

Ostale naslove na akcije potražite u svim knjižarama. Izdvajamo one najbolje, a to su: 

Norman Vincent Peale „Moć pozitivnog mišljenja“ – otkriva uspavanu snagu ljudskog uma. Ovo je klasična zbirka metoda koje pokazuju da će promjena vašeg stava prouzročiti i promjenu u vašem životu. Ona nudi uspjeh u svemu i put prema svladavanju svih prepreka.

Louise L. Hay „Zahvalnost“ – zahvalan stav nam pomaže da vidimo sve više toga na čemu možemo biti zahvalni. Obogaćuje nam ionako obilno ispunjen život. Manjak zahvalnosti ili stalno žaljenje i prigovaranje donose malo toga čemu se možemo veseliti.

Charles Duhigg „Moć navike“ – govori o znanstvenim spoznajama o navikama, njihovu nastanku i mogućnosti njihova mijenjanja. Pronicljiv, inteligentan i sposoban na zanimljiv način sažeti i čitatelju približiti obilje informacija, Duhigg razotkriva novo poimanje ljudske prirode i njezina potencijala za transformaciju. 

Daniel Kahneman „Misliti brzo i sporo“ – Kahneman nas vodi na putovanje koje će nam otkriti temelje funkcioniranja našega uma i objasniti način funkcioniranja dvaju sustava koji pokreću naše mišljenje i način na koji donosimo odluke. Sustav 1 je brz, intuitivan i emotivan dok je Sustav 2 sporiji, savjetodavniji, racionalniji, logičniji.

Louise L. Hay „Snaga je u vama“ – razvija ideje izložene u svjetski poznatome bestseleru Iscijelite duh i tijelo i uči vas kako osnažiti svoje emocionalne i mentalne imunosne sustave. Pomaže da shvatimo kako se snaga, koju svi tražimo u okolnom svijetu, zapravo nalazi u nama te da nam je dostupna i spremna da je upotrijebimo na mnogo pozitivnih načina.

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.