Nagrada “Biser mudrosti” Julijani Matanović, Anki Dorić i Zoranu Maljkoviću

Članica uprave ECCA-e i znanstvena savjetnica na Institut Ruđer Bošković u Zagrebu, dr. sc. Magdalena Grce, nagradu je obrazložila ovim riječima: “Ovom knjigom je učinjeno izuzetno djelo, privlačenjem interesa velikog broja ljudi, pružena im je zanimljiva i uvjerljiva priča o stvarnom životu i istinskim ljudskim situacijama, dok istovremeno pomaže da se smanji broj žena koje bi pogodila ova sudbina. Zbog toga, veliko je zadovoljstvo svih članova ECCA-e dodijeliti prof. Julijani Matanović, dr. Anki Dorić i g. Zoranu Maljkoviću nagradu “Biser mudrosti” za njihov doprinos u prevenciji raka vrata maternice. Podizanje svijesti o raku vrata maternice je vrlo složen proces. Međutim, ako se informacije o ovoj bolesti prenose različitim i brojnim putevima postiže se veći utjecaj. To je najučinkovitije ako je moguće učiniti taj obrazovni proces zanimljivim kako bi zadržali što veću pozornost šire javnosti. U svojoj knjizi, “One misle da smo mlade”, prof. Julijana Matanović i dr. Anka Dorić, zajedno i uz potporu njihovog urednika, g. Zoran Maljkovića, stvorile su zadivljujući književni uradak koji je zanimljiv svim dobnim skupinama i tako dopire do široke publike koja će tako spoznati više o raku vrata maternice i njegove prevencije.”
Književnica Julijana Matanović istaknula je kako se u početku pomalo plašila teme jer joj nije bila bliska, a do sada nije imala niti iskustva s pisanjem za ovako mladu publiku, međutim u konačnici je zadovoljna postignutim. Posebno se trudila da likovi djece imaju uvjerljive životne preokupacije te da govore jezikom kakvim mladi uistinu govore. Liječnica Anka Dorić kroz knjigu je prenijela osnovne informacije o infekciji humanim papiloma virusima i raku vrata maternice. Zajednička knjiga »One misle da smo male« do sada je nagrađena nacionalnim književnim nagradama “Kiklop” i “Anto Gardaš” te reginalnom nagradom za dječju književnost “Mali princ”.
Urednik knjige Zoran Maljković istaknuo je kako je »One misle da smo male«, objavljena nedavno u trećem izdanju a ovaj književno-stručno-medicinski uradak ima posebnu javno zdravstvenu vrijednost jer je prvo djelo te vrste objavljeno u suvremenoj domaćoj literaturi za mlade.

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.