MOZAIK KNJIGA NA INTERLIBERU 2016.


Dragi vjerni čitatelji, obožavatelji knjiga i čitanja,

i ove godine tradicionalno Vas pozivamo da nas posjetite na našim izložbeno-prodajnim lokacijama na Zagrebačkom velesajmu od 8. do 13. studenog!

Očekujemo vas u 5. i 6. paviljonu gdje smo za vas pripremili brojne prigodne akcije i popuste, nove naslove i dosadašnje hitove, te razne druge pogodnosti i događanja!

Tijekom radnog tjedna u jutarnjim terminima organizirano planiramo dovesti učenike osnovnih škola na edukativne radionice i druženje s najpopularnijim dječjim autorima kao što su Sanja PilićSanja Polak, ilustratoricom Željkom Mezić, a ove godine predstavljamo i Školu lijepog čitanja! Riječ je o jedinstvenom projektu u ovom dijelu Europe namijenjenom prvenstveno djeci kako bi savladali vještinu čitanja s razumijevanjem, naučili tehnike disanja i dikcije, te kako bi im zbog sigurnosti u sebe  olakšali daljnje školovanje.

Vikendom su tu naša tradicionalna druženja s najznačajnijim piscima poput Pavla Pavličića, Julijane Matanović, Gorana Tribusona, ilustratora Tomislava Torjanca čija će nova slikovnica razveselite najmlađe! Spremat ćemo i najukusnije recepte naše Mihaele Devescovi u subotu u 12 i 30 pa svakako navratite na koji zalogajčić!

U nedjelju nas čeka promocija s posebnim gostima: gospođom Biserkom Petrović i Miranom Crnošijem koji će govoriti o liku i djelu Dražena Petrovića i značaju najnovije knjige o ovom košarkaškom velikanu.

Veselimo se Vašem dolasku!


POGLEDAJTE NAŠ PROGRAM I PRIDRUŽITE NAM SE!

Utorak, 8.11.
ŠTAND MOZAIKA KNJIGE PAVILJON 6 / 11:00 – 12:00
• Miro Gavran – druženje s autorom, potpisivanje knjiga
ŠTAND MOZAIKA KNJIGE PAVILJON 6 / 11:45 – 12:30
• Nives Madunić Barišić – druženje s autoricom, potpisivanje knjiga
GLAVNA POZORNICA / 12:30 – 13:30
• Sanja Polak – promocija knjiga Dnevnik Pauline P., razgovor, druženje

Srijeda, 9.11.
GLAVNA POZORNICA / 11:00 -11:45
Željka Mezić „Škola lijepog crtanja“ –Edukativna likovna radionica: Priče u slikama
Edukativna likovna radionica „Priče u slikama“ koncipirana je u dva dijela. U kratkom uvodu djeca će, kroz razgovor s autoricom, saznati nešto više o ilustriranju i ilustraciji te kako teče proces njezinog nastajanja. Kako bi im taj proces bio lakše shvatljiv imat će priliku vidjeti i originalne ilustratorske radove te ih usporediti s onima u tiskovnim izdanjima (slikovnicama, časopisima za djecu).
U drugom (likovnom) dijelu susreta, djeca će uz pomoć ilustratorice nacrtati svoju ilustraciju.
Tekst za ilustriranje prilagođen je uzrastu djece koja sudjeluju na radionici.
Cilj radionice je da na zabavan i kreativan način potakne djecu na maštanje te da svoja maštanja pokušaju vizualizirati i likovno izraziti.

GLAVNA POZORNICA / 14:00 – 15:00
Škola lijepog čitanja – prije svega prilika da djeca puno nauče bez da sjede u klupi. Kako s razumijevanjem i voljom čitati, kako bez imalo straha pred ekipom pročitati naglas bilo kakav tekst, kako se izboriti za sebe pravilnom komunikacijom s mnoštvom? Škola lijepog čitanja pomaže djeci da stvore iskustvo čitanja. U današnjem svijetu kada su knjige uglavnom na policama i svakodnevna komunikacija trpi kao i broj riječi koji se među mladima smanjuje umjesto uvećava, tim stručnih ljudi sačinjen od audio producenata i dugogodišnjih radijskih i televizijskih voditelja odlučio je mladima pokazati tajne tehnike i vještine voditelja, glumaca i spikera te im time omogućiti potpunu slobodu u izražavanju bez straha i nesigurnosti.

Četvrtak, 10.11.
GLAVNA POZORNICA / 11:00 – 12:00
• Robert Frank: Hej, ne želim odrasti – predstavljanje knjige, razgovor s autorom, potpisivanje
Iznimno hvaljena prva knjiga riječkog autora inspirirana je bliskim odnosom autora s njegovom petnaestogodišnjom kćeri i vjerna je slika mladih adolescenata. Priča je to o djevojčici koja prolazi najosjetljiviji period svoga života u kojem mora spoznati što je zapravo prijateljstvo, a što je izdaja i kako prihvatiti one koji su drugačiji. No spoznat će i što je ljubav i što je za ljubav najvažnije.

GLAVNA POZORNICA/ 15:00 -16:00
Škola lijepog čitanja

Petak, 11.11.
GLAVNA POZORNICA, PAVILJON 6 / 10:30 – 11:00
• Nives Madunić Barišić – Predstavljanje knjige Mrak ili strah, treće u nizu knjiga za djecu iz serijala detektivskih romana o inspektoru Melkioru.
GLAVNA POZORNICA / 11:00 – 12:00
• Sanja Pilić – predstavljanje knjiga, druženje s autoricom, potpisivanje knjiga
Predstavljanje najnovije knjige zanimljiva naziva Hej,pošalji mi poruku! Autorica popularnih serija o Maši, stilom iznimno bliska mlađoj populaciji piše priče pogodne za početnike u čitanju, nudi lako čitljiva slova i zabavne ilustracije u boji.

Subota, 12.11:
ŠTAND MOZAIKA KNJIGE PAVILJON 6 / 11:00 – 12:00
• Miro Gavran – druženje s autorom, potpisivanje knjiga, predstavljanje najnovije knjige Nekoliko ptica i jedno nebo
ŠTAND MOZAIKA KNJIGA PAVILJON 6 / 12:30 – 13:30
• Mihaela Devescovi – predstavljanje knjiga Slatke strasti i Sirova hrana uz pripremu recepata i degustaciju hrane
ŠTAND MOZAIKA KNJIGA PAVILJON 6 / 14:00
• Tomislav Torjanac 14:00 – druženje s ilustratorom, potpisivanje

ŠTAND MOZAIKA KNJIGA PAVILJON 6 / 15:00

• Pavao Pavličić
• Julijana Matanović Zajedničko druženje autora od 15:00
• Goran Tribuson

Nedjelja, 13.11:
ŠTAND MOZAIKA KNJIGA PAVILJON 6 / 12:00
• Tomislav Torjanac – druženje s ilustratorom, potpisivanje

GLAVNA POZORNICA / 13:00 – 13:45
• Gđa. Biserka Petrović i g. Miran Crnošija – predstavljanje knjige Dražen- život i ostavština košarkaškog Mozarta

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.