MJESEC DJEČJE KNJIGE

  

Vodeći maloprodajni lanac knjižara u Republici Hrvatskoj, Profil Mozaik, s ponosom najavljuje Mjesec dječje knjige koji će se odvijati tijekom listopada u svih 27 knjižara Profil Mozaika diljem zemlje. Roditelji i mališani svih uzrasta tako će moći uživati u 20 do 50% popusta na dječje knjige i igračke. U ponudi će se naći više od 1000 različitih igračaka i impresivnih 10 000 knjiga najkvalitetnijih domaćih i inozemnih autora, a u posebnom kutku za roditelje bit će izložen bogat izbor knjiga za mame i tate.


Uz promicanje važnosti čitanja – kako za djecu predškolske i školske dobi, tako i za njihove roditelje i učitelje – Mjesec dječje knjige ima i humanitarnu notu. U suradnji s Udrugom Buđenje, koja pomaže i savjetuje djecu s ADHD-om te njihove roditelje, učitelje i ostale stručnjake, Profil Mozaik kroz Mjesec dječje knjige nastoji pridonijeti dodatnom osvješćivanju ADHD-a u našem društvu.  ADHD (engl. Attention Deficit and Hyperactivity Disorder) je poremećaj pozornosti s hiperaktivnošću. U ovu akciju uključili smo i posjetitelje, koji svakom kupnjom iz dječjeg programa doniraju 1 kunu Udruzi Buđenje.

 

„Cilj Udruge Buđenje je ukazati da među ADHD populacijom postoje kreativni pojedinci – hiperaktivni sanjari. Od svog osnutka 2004. godine udruga educira i podiže nivo svjesnosti o hiperaktivnim sanjarima i ADHD-u. Educiramo da su osobine poput hiperaktivnosti, nepažnje i impulzivnosti veliki potencijal te da su neki ljudi zahvaljujući tim osobinama kreativni, znatiželjni, maštoviti, osjećajni i strastveni. Također, zbog nerazumijevanja i neprihvaćanja njihove različitosti takva su djeca često kritizirana, zbog čega gube samopouzdanje te njihov potencijal ostaje neprepoznat“, ističe predsjednik udruge Buđenje Marko Ferek.  Budući da Udruga Buđenje ima dugogodišnju praksu održavanja različitih radionica, jednu će takvu – namijenjenu i djeci i odraslima – upriličiti i 11. listopada od 18 do 19:30 sati, u knjižari Profil Mozaik Megastore.

 

Iz bogatog programa izdvajamo gostovanja najpopularnijih Profilovih i Mozaikovih autora knjiga za djecu i mlade, među kojima su Sanja Pilić, Danica Juričić Spasović, Nives Madunić Barišić, Ksenija Kušec, Snježana Babić Višnjić , Evelina Rudan i Antonija Balić Šimrak. Također, u sklopu Mjeseca dječje knjige odvijat će se i niz kreativnih likovnih radionica, radionica za učitelje i pedagoge te interaktivna radionica renomirane škole za strane jezike Helen Doron.

 

Neka ovaj listopad probudi užitak čitanja, učenja, igranja i druženja kod velikih i malih te u njima probudi kreativnost i želju za pomaganjem drugima!

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.