MIRO GAVRAN osvojio nagradu MATO LOVRAK

Roman Mire Gavrana “Ljeto za pamćenje” u izdanju Mozaika knjiga, osvojio je cijenjenu Nagradu “MatMato Lovrak - Povelja Miri Gavranu bigo Lovrak” za najbolji dječji roman u 2015-oj godini u Hrvatskoj.

Svečana dodjela održala se  20.svibnja u Velikom Grđevcu, rodnom mjestu Mate Lovraka.

Budući da je Miro tih dana bio u Varšavi na Međunarodnom sajmu knjiga, nagradu je preuzela njegova supruga Mladena Gavran.

Urednik knjige je Zoran Maljković, a illustrator Niko Barun.

Prije 22 godine Miro Gavran je ovu istu nagradu dobio i za roman “Sretni dani” koji se već desetak godina nalazi u izbornoj lektiri za peti razred osnovne škole.

LJETO ZA PAMĆENJE - Duhovita i zabavna priča za mlade, o dječaku koji godišnji odmor mora provesti s djedom - autora Mire Gavrana u izdanju Mozaika knjiga“Ljeto za pamćenje” je duhovita i topla priča o jednom neobičnom djedu i njegovu unuku – djed je već dvadesetak godina udovac i iznenada se zaljubi u svoju školsku prijateljicu iz srednje škola koja je četiri desetljeća proživjela u Australiji, a njegov dvanaestogodišnji unuk se zaljubi u njezinu unuku i svoju vršnjakinju, tako da imamo dvostruku ljubavnu priču u ovome romanu, koji se doista može smatrati romanom za sve generacije. Radnja se zbiva u Zagrebu, Malom Lošinju, Zadru i Varaždinu

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.