Književnica Sanja Pilić odlikovana Redom Danice hrvatske

Književnica Sanja Pilić početkom srpnja primila je odlikovanje Red Danice hrvatske s likom Antuna Radića koje je dodjelio predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović.

Sanja Pilić odlikovanje je dobila zbog dugogodišnjeg rada na promicanju književnosti za djecu i mlade te osobitih zasluga u kulturi i prosvjeti. Do danas je objavila 25 knjiga za djecu, četiri zbirke priča za odrasle i tri zbirke pjesama.

Dobitnica je nagrade Grigor Vitez za knjige “O mamama sve najbolje” (1990.) i “Sasvim sam popubertetio” (2002.), nagrade Ivana Brlić-Mažuranić za knjige “Mrvice iz dnevnog boravka” (1995.) i “Zafrkancije, zezancije, smijancije i ludancije” (2001.) te nagrade “Mato Lovrak” za knjigu “Što mi se to događa?” (2007.). Roman “Jesam li se zaljubila?“ izabran je na Časnu listu IBBY- ja za 2008. godinu. 2010. god. dobila je nagradu “Kiklop” za roman za mlade “Hoću biti posebnaaaaa!”. Ujedno je dobitnica druge nagrade Večernjeg lista za kratku priču “Ah, ludnica” 1981. godine i treće nagrade Večernjeg lista za priču “Muškarci mog života” 2005. godine. Dobitnica je i druge nagrade za radioigru “O kome se to radi” Radio Študenta i revije Literatura 1990. (Slovenija).

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.