Književnica Sanja Pilić je dobitnica Nagrade „Mali princ“ 2016. za knjigu “Pošalji mi poruku”

Književnica Sanja Pilić je dobitnica Nagrade „Mali princ“ 2016. za knjigu “Pošalji mi poruku”

Književni rad Sanje Pilić  još jednom je nagrađen, a ovaj put prestižnom nagradom na području cijele regije. Sanja Pilić dobitnica je Nagrade „Mali princ“ za najbolju dječju knjigu u regiji.

 

FOTO: Sanja Pilić

Na završnoj večeri dječjeg festivala „Vezeni most“ u Tuzli u četvrtak je izvršena dodjela nagrada „Mali princ“ za najbolju dječju knjigu u regiji, objavljenu u prošloj godini. Nagrada “Mali princ” za najbolju dječju knjigu objavljenu 2016. pripala je Sanji Pilić za knjigu “Pošalji mi poruku”.

Nagrada “Mali princ”

U okviru susreta pisaca Vezeni most Nagradu „Mali princ“ je 2004. godine utemeljila nakladnička kuća „Bosanska riječ“ iz Tuzle. „Mali princ“ je regionalna nagrada za dječju knjigu koja se dodjeljuje svake godine za jezično područje Bosne i Hercegovine, Crne gore, Hrvatske i Srbije.

Nagrada se sastoji od brončane statue Malog Princa koja je rad akademskog kipara Enesa Sivca i novčanog iznosa od 1.500 eura.

Ove godine u selekciju za izbor najbolje knjige u regiji odabrano je čak osam knjiga  iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i BiH. Knjiga je postala kandidatom upravo zahvaljujući prijedlogu prof.dr.sc. Marine Gabelice.

Dječji festival „Vezeni most“ predstavlja najznačajniji projekt namijenjen djeci i piscima dječje književnosti. Na festivalu od 18. do 20. listopada  i ove godine organiziran je bogati program, a predstavljene su brojne izložbe ilustracija, radionice, druženja s književnicima i pjesnicima u knjižarama.

Roman “Pošalji mi poruku!”

Sanja Pilić je u svom višestruko nagrađenom romanu za mlade „Pošalji mi poruku!“ uspjela uvjerljivo progovoriti iz perspektive trinaestogodišnje djevojčice Sofije o suvremenom životu urbane zagrebačke obitelji, o odnosima sa svojim vršnjacima i vlastitoj zaljubljenosti u vršnjaka iz razreda. Autorica  obrađuje tabu teme, a njezin je fokus primarno na protagonistima koji su sasvim realni, obični i normalni. Riječ je o romanu koji vjerno preslikava svakodnevicu suvremenih mladih, čak i kada se susreću s težim životnim izazovima.

Čestitke našoj autorici!

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.