DODJELA DIPLOMA IBBY ČASNE LISTE za 2014 godinu.

Dana 5.12. u prostorijama Gradskih knjižnica, Odjela za djecu i mladež održana je svečanost u povodu obilježavanja DANA KNJIŽNICA GRADA ZAGREBA te dodjela diploma časne liste IBBY.

IBBY (The International Board on Books for Young People) je neprofitna organizacija koja predstavlja internacionalnu mrežu ljudi sa zajedničkim ciljem zbližavanja knjiga i djece. 

Časna lista IBBY (IBBY Honour List) je bijenalna selekcija suvremene produkcije knjiga ponajboljih pisaca, ilustratora i prevodilaca zemalja članica IBBY-ja. Među 75 zemalja članica je i Hrvatska (sekcija IBBY-ja je Hrvatski centar za dječju knjigu u Knjižnicama grada Zagreba). Nacionalne sekcije zemalja članica svake druge godine biraju po jednu knjigu iz navedene tri kategorije kako bi međunarodnoj javnosti prezentirali ono najbolje iz suvremene produkcije te ju ponudili nakladnicima dječje knjige u svijetu. Na IBBY Honour List 2014. je 150 knjiga i autora.

Naša Ilustratorica Marsela Hajdinjak osvojila je vrijedno priznanje na IBBY za ilustracije u slikovnici Nezadovoljna Bubamara autorice Sunčane Škrinjarić.

Zahvaljujući tom priznanju i Mozaiku knjiga je također, kao nakladniku, uručeno priznanje za poticanje zbližavanja knjige i djece. Nagrada je uručena predstavniku Mozaika knjiga i voditelju odjela marketinga i odnosa s javnošću Lavu Stipiću.

Svakako pohvale treba uputiti i našem glavnom uredniku Zoranu Maljkoviću koji je svojim izborom i radom svakako pridonio ovom vrijednom priznanju.

Koristimo ovu priliku te čestitamo našoj nagrađivanoj ilustratorici Marseli Hajdinjak uz želje za još mnogim projektima koji će utjecati na poticanje i unapređenje čitalačke pismenosti.

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.