Miro Gavran odlikovan Redom kneza Branimira s ogrlicom!

  Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u ponedjeljak je na Pantovčaku priredila prijem u prigodi uručenja odlikovanja i pohvala za 2016. godinu. Našeg autora Miru Gavrana odlikovala je Redom kneza Branimira s ogrlicom, za osobite i višegodišnje zasluge stečene promicanjem međunarodnog položaja i ugleda RH Hrvatske u području književnosti.

Gavranov novi roman izašao je prije svega mjesec dana, no već sada se pokazao kao hit knjiga o kojoj se priča i komentira, a potaknula je i brojne da se informiraju o junačkim pothvatima fra Didaka Buntića. Proteklog tjedna, na trodnevnoj turneji po Hercegovini – Mostar, Medjugorje i Široki Brijeg pokazalo se veliko zanimanje za roman. Mnogobrojna hercegovačka publika nazočila je ovim predstavljanjima s velikim interesom, a dokaz toga su i rasprodane knjige na promocijama!

Knjiga govori o fra Didaku Buntiću, vremenima gladi, suše, kada je on poveo akciju spašavanja djece i odveo ih u Slavoniju. Drugi sloj romana događa 1987. i 1997. u Novoj Gradiški i Zagrebu. Riječ je o godinama gladi u Hercegovini, fra Didaku Buntiću, Slavoniji i Međugorju te o dubokoj sumnji i istinskoj vjeri, a uz to govori i o životu, ljubavi, međuljudskim odnosima, ali i o dilemama, izborima i odlukama koje i danas muče mlade. Važnost ovom romanu daje i obavijest da će se velika proslava 100. obljetnice obilježavanja spašavanja gladne djece iz Hercegovine u Slavoniju obilježiti 22. veljače 2017. u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Uspjehom romana iznenađen je i sam pisac: “Pozitivne reakcije čitatelja nadilaze sve što sam do sada doživio u svome radu!”

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.