Naslovnica knjige: Pape – odgovori na sva pitanja

Podijeli:

  • Broj stranica: 320
  • Godina izdanja: 2016.
  • ISBN: 9789531420198
  • Strani naslov: The Popes – Every Question Answered
  • Uvez: Tvrdi
  • Širina: 20 cm
  • Visina: 26 cm

Pape – odgovori na sva pitanja

Rupert Matthews

Povijest Religija i duhovnost

Pape – odgovori na sva pitanja

Papinstvo je jedna od najstarijih institucija na svijetu i neprekidno traje već gotovo dva tisućljeća, a nadživjelo je sva ona vojvodstva, kraljevine i carevine koji su ga nastojali zasjeniti i baciti na koljena. Kao vjerska institucija koja istodobno ima i svjetovnu vlast, papinstvo je jedinstveno u povijesti Europe. Premda mu tijekom povijesti sreća nije uvijek bila sklona, a i samu su službu obavljale vrlo različite osobe, ono nikada nije odustalo od svoga temeljnog zadatka i cilja da vodi kršćanstvo, slijedeći pritom svete stope svog osnivača, sv. Petra.

Ova uzbudljiva knjiga donosi 266 impresivne biografije svih papa, od svetog Petra do aktualnog sv. Franje I., obiluje činjenicama te odgovara na brojna pitanja, poput: Zašto je sjedište papinstva u Rimu? Što je apostolsko nasljeđe i tko je bio prvi papa koji dolazi odmah poslije sv. Petra? Tko je poslije sv. Petra bio prvi papa koji je pretrpio mučenštvo u vrijeme prvih progona kršćana? Koji je papa unajmio skupinu gladijatora za ubojstvo protivničkog kandidata u papinskim izborima, a koji je papa ekshumirao truplo prethodnog pape kako bi mu se sudilo zbog hereze? Koji je papa pokrenuo Prvi križarski rat, a koji je papa poveo vojsku u boj? Što je protupapa i tko je bila papisa Ivana? Koji je papa povjerio umjetničkom geniju Michelangelu oslikavanje Sikstinske kapele?

Malo o autoru:

RUPERT MATTHEWS napisao je više od 170 naslova, pretežito povijesne tematike. Rođen je u Engleskoj, u kojoj se školovao pod okriljem Engleske crkve prije početka karijere u izdavaštvu. Živi u Engleskoj sa ženom i dvoje djece.

Na zalihi
249,00 kn
Dodaj u košaricu
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.