Najbolje knjige za jesensko čitanje

Jesen donosi idealno vrijeme za ušuškavanje uz najbolje knjige za jesensko čitanje, dok vani kiša lagano udara o prozore, a lišće mijenja boje. U ovoj sezoni, uz šalicu omiljenog toplog napitka, donosimo vam preporuke knjiga koje će vas obaviti svojom atmosferom i očarati pričama. Bez obzira volite li napete krimiće, strastvene ljubavne romane, korisne priručnike ili čarobne knjige za djecu, naša lista jesenjih preporuka donosi nešto za svakoga. Prepustite se čitanju i odaberite sljedeći naslov koji će vas pratiti kroz hladne jesenske dane!

Vodeni grob – Robert Galbraith

Vodeni grob sedmi je roman o privatnom istražitelju Strikeu i njegovoj partnerici Robin. Privatnog istražitelja Cormorana Strikea angažira otac čiji je sin Will napustio dom kako bi se pridružio kultu u srcu Norfolka. Univerzalna humanitarna crkva naizgled je miroljubiva organizacija koja pokušava stvoriti bolji svijet. Ali Strike otkriva da se ispod površine naziru mračne glasine o neobjašnjenim smrtima. Kako bi spasili Willa, Strikeova partnerica Robin Ellacott odlučuje se infiltrirati u kult, pa pod krinkom izmišljenog identiteta postaje nova članica crkve. Ali ubrzo shvaća da nije spremna na opasnosti koje je čekaju ni na duboke tragove koje će na njoj ostaviti…

Zatvorenik – Sebastian Fitzek

Guido Tramnitz već je priznao dva stravična ubojstva djece i berlinsku policiju odveo do unakaženih tijela. Iako su svi uvjereni da na duši ima i šestogodišnjeg Maxa koji je prije godinu dana netragom nestao, Tramnitz, sada u psihijatrijskoj ustanovi, odbija govoriti o tome. Bez pouzdanih dokaza i zatvorenikova priznanja, Maxovi roditelji nikada neće sa sigurnošću znati što se dogodilo njihovu sinu. U Zatvoreniku, majstor psiholoških trilera Sebastian Fitzek vodi čitatelje na napeto i nepredvidljivo putovanje kroz najmračnije zakutke ljudske psihe.

Krv poput moje – Stuart Neville

Jedne snježne noći u prosincu, usred divljine Colorada, Rebecca Carter zabije se autom u snježni nanos. Na kraju je živaca, bez novaca i hrane. Ipak, odbija pomoć od muškarca u kamionetu. Sa svojom kćeri Moonflower, Rebecca bježi od brutalne prošlosti, a zadnje što si sada mogu priuštiti jest privući pozornost slučajnih prolaznika.

Četiri noći s vojvodom – Eloisa James

Emilia Gwendolyn Carrington skrivena iza naslonjača sluša kako Evander Septimus Brody i njegovi prijatelji analiziraju njezinu pjesmu posvećenu upravo njemu. Godinama kasnije, ona je misteriozna spisateljica koju život natjera da stane pred skandaloznog vojvodu s još skandaloznijom ponudom. Želeći zaštiti titulu, Vander će i ne znajući izložiti srce, a Mia proživjeti priču snažniju od svih koje je napisala.

Sunce u tvojoj kosi – Julia Quinn

Sunce u tvojoj kosi drugi je roman iz serije o sestrama Lyndon. Ako ste voljeli Bridgertone, obožavat ćete sestre Lyndon! Kad je Charles Wycombe, naočiti i nepopravljivi grof od Billingtona, pao sa stabla i sletio pred Ellie Lyndon, ni on ni ona nisu mogli ni sanjati da će takav neobičan susret dovesti do braka. No, Charles mora pronaći nevjestu prije svog tridesetog rođendana, inače će izgubiti svoje bogatstvo. A Ellie mora pronaći muža, jer u protivnom će joj ga izabrati mrska zaručnica njezina oca.

Vojvodina tajna – Alexa Aston

Vojvodina tajna peti je roman u seriji Vojvode na krivom putu, o petorici prijatelja optuženih za zločine koje nisu počinili. William Finchley od djetinjstva krije tajnu koji nije podijelio ni sa svojim najboljim prijateljima. Nakon što njegov stariji brat počini samoubojstvo, Finch postane novi vojvoda od Sommersbyja. Progonjen duhovima prošlosti, zaklinje se da se neće ženiti, ali njegovu odlučnost vrlo brzo poljulja susret s lady Pemberton, vedrom i odvažnom udovicom.

Moć disanja – Jennifer Patterson

Ova knjiga bit će izvrstan vodič za sve one koji bi voljeli uvesti meditativno disanje u svoju dnevnu rutinu. Oslanjajući se na mnoštvo praksi svjesnog disanja koje potječu iz raznolikih iscjeljujućih i duhovnih tradicija, ovaj priručnik sadrži 25 jednostavnih vježbi koje se mogu izvoditi samostalno ili s partnerom kako biste poboljšali osjećaj povezanosti, kreativnosti, radosti i unutarnje mudrosti te umanjili učinak depresije, anksioznosti, panike, traume, napetosti i tjelesnih tegoba.

Dansko umijeće življenja – Meik Wiking

Meik Wiking, najpoznatiji svjetski stručnjak za sreću, vraća se s pregršt mudrih a jednostavnih zrnaca nadahnuća iz danske kulture. Istraživanja pokazuju da nas osjećaj svrhe, povjerenje i sloboda čine sretnijima na poslu, a Meik otkriva jednostavne načine – od stvaranja Datoteke osmijeha do osmišljavanja radnog mjesta – na koje ih možemo njegovati.

Federer – Chris Bowers

Ova hvaljena biografija, sada potpuno ažurirana u svom desetom izdanju, prati Federerov život i karijeru, od njegovih prvih nesigurnih zamaha reketom do legendarnog statusa. Istaknuti novinar i teniski povjesničar Chris Bowers razgovarao je s mnogim ljudima koji su pomogli oblikovati mladog Federera, a sa svojim iskustvima praćenja karijere igrača od njegove juniorske titule u Wimbledonu, sa šesnaest godina, do njegovoga suznog oproštaja u istom gradu 24 godine kasnije, predstavlja nježan, ali prodoran portret jednog od velikana suvremenog sporta.

Božić u Hogwartsu – J.K.Rowling

Doživite čaroliju blagdana uz Božić u Hogwartsu, bogato ilustriranu knjigu koja donosi magiju jednog od najvoljenijih trenutaka iz serijala o Harryju Potteru. Uz predivne ilustracije i dirljive prizore prvog božićnog jutra koje je Harry proveo u Hogwartsu, ova knjiga postaje savršen poklon za cijelu obitelj.

Mala čudovišta su zakon – David Walliams

Čupko je preslatki mali jeti, koji tek kreće u školu. Jedva čeka učiti kako biti strašan! Ali teško strašiti kad izgledaš kao najmekši plišanac na svijetu! Kad velika čudovišta ismiju Čupka, u pomoć mu pristiže svima poznati vukodlak Lunko. Mogu li zajedno dokazati da su MALA ČUDOVIŠTA ZAKON? Ova je topla, urnebesna priča prepuna čudovišta svih veličina!

Elektra – Brian Freschi

Novi dom, nova škola, novi prijatelji. Nije lako prilagoditi se novoj okolini, posebice ako ste malo vrckavi i nespretni, poput Elektre. Njezini je roditelji potiču da se okuša u raznolikim izvanškolskim aktivnostima: odbojka tenis, streličarstvo, sviranje… No Elektri ništa ne polazi od ruke. Ipak, kada se jednoga dana sasvim slučajno nađe na satu baleta, sve će se promijeniti. Duboko u sebi Elektra zna što treba činiti. Samo mora pronaći snage slijediti svoje snove.

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.