Inteligentna prehrana je knjiga koja je pokrenula revoluciju prehrane!
Svjetski poznati neurolog, dr. Perlmutter, u ovoj nam knjizi objašnjava kako ugljikohidrati i šećeri, a posebice gluten, loše djeluju na naš mozak i zdravlje općenito.
Program iz ove knjige može pomoći kod mnogih zdravstvenih problema: ADHD-a, anksioznosti i kroničnog stresa, kronične glavobolje i migrene, depresije, šećerne bolesti, artritisa, nesanice, osjetljivosti na gluten, iritabilnog kolona, problema s pamćenjem, poremećaja raspoloženja, prekomjerne tjelesne težine i još mnogo toga… Čak i ako ne patite ni od jednog od navedenih stanja, može vam pomoći sačuvati zdravlje i mentalnu oštrinu. Namijenjena je starima i mladima, uključujući žene koje namjeravaju zatrudnjeti ili već jesu trudne.
Doznajte koji su prijatelji i neprijatelji vašega mozga te kako prehranom, dodacima prehrani, tjelesnom aktivnosti i spavanjem održati vaš mozak zdravim i bistrim. U svemu tome pomoći će vam planovi jelovnika, recepti i tjedni ciljevi koje savjetuje dr. Perlmutter.
Inteligentna prehrana prevedena je na više od trideset jezika pa je više od milijun čitatelja shvatilo dobrobiti ovog programa koji može promijeniti život. Smršavjeli su, odagnali anksioznost i depresiju, ublažili kronična stanja ili ih se oslobodili te su se zaštitili od kognitivnog propadanja, demencije i neuroloških bolesti – i sve to bez lijekova.
Preuzmite nadzor nad svojim zdravljem i budite doživotno vitalni!
O autoru knjige:
David Perlmutter, dr. med., licencirani je neurolog i član nastavnog osoblja Američkog nutricionističkog koledža. Primio je brojne nagrade, uključujući nagradu Humanitarac godine, koju dodjeljuje Američki nutricionistički koledž, i nagradu Linus Pauling za pionirsko istraživanje neurodegenerativnih bolesti. Mnogo piše za medicinske publikacije te drži predavanja diljem svijeta. Dr. Perlmutter član je Odbora medicinskih savjetnika za The Dr. Oz Show, a nastupio je u mnogim radijskim i televizijskim emisijama, uključujući 20/20, Today, Good Morning America, The Dr. Oz Show, The Early Show te na CNN-u i Fox Newsu. Sa suprugom i dvoje djece živi u Naplesu na Floridi.
Prvo i najvažnije što mi se svidjelo u ovoj knjizi jest njezina jednostavnost u pisanju. Iako sadrži mnogo medicinskih izraza i definicija, autor ih objašnjava na način koji je razumljiv svima. Knjiga detaljno razrađuje kako prekomjerna konzumacija ugljikohidrata i šećera, osobito glutena, može imati štetne posljedice po zdravlje mozga, što dovodi do različitih neuroloških problema i općeg pogoršanja zdravlja. Autor, doktor David, u knjizi navodi konkretne primjere iz prakse gdje je eliminacija ugljikohidrata iz prehrane pomogla pacijentima da se izliječe od niza bolesti, uključujući ADHD, anksioznost, kronični stres, kronične glavobolje, migrene, depresiju, šećernu bolest, artritis, nesanicu, osjetljivost na gluten, probleme s pamćenjem, poremećaje raspoloženja, prekomjernu tjelesnu težinu i mnoge druge tegobe. Uz sve to knjiga nudi konkretne savjete, planove jelovnika i recepte koji pomažu čitateljima da usvoje zdravije prehrambene navike.