Što to Marko čita?

Upoznajte Marka Hadjura, uvijek nasmijanog voditelja marketinga i PR-a čiji je život prepun kreativnih izazova i inovativnih projekata. Marko nije samo stručnjak u svom polju, već i strastveni čitatelj koji pronalazi inspiraciju u knjigama svih žanrova. Njegova ljubav prema čitanju ne poznaje granice, a svaki slobodan trenutak koristi za istraživanje novih svjetova kroz stranice knjiga. Kroz ovaj blog zavirit ćemo u Markovu knjižnicu i otkriti što točno čita! Marko voli dijeliti svoje književne preporuke na Instagramu (joey_pitt), pa zapratite njegov profil i budite u toku s njegovim favoritima!

Zlikovac početnik – John Scalzi

Zamislite učitelja luzera s mačkom kao jedinim saveznikom. Sada zamislite zlikovačku kompaniju sa sjedištem na vulkanskom otoku. U središtu svega toga je Charlie, primoran preuzeti zlikovački svijet s dupinskim sindikatom, hiperinteligentnim mačkama i hrabrim saveznicima. Dobro došli u pustolovinu u kojoj zlikovstvo nikad nije bilo privlačnije.

Less – Andrew Sean Greer

Osrednji ste pisac na pragu pedesetog rođendana. Poštom vam stigne pozivnica za vjenčanje: vaš se bivši partner, s kojim ste bili devet godina, zaručio.  Ovaj poziv ne možete prihvatiti (bilo bi to suviše neugodno) ni odbiti (ne možete priznati poraz). Vaš je radni stol zasut nizom neprivlačnih pozivnica na književna događanja diljem svijeta.

Stol za dvoje – Amor Towles

Dvoje ljudi sjedi za stolom i razgovara. Prizor je toliko svakodnevan da je sasvim neupečatljiv. Međutim, svaki od tih razgovora krije potencijal za istinsku dramu, a neki od njih su i sudbinski – oni nakon kojih život kreće u drugom smjeru. U svakoj od ovdje okupljenih priča Amor Towles je za stol posjeo dvoje ljudi, a nakon njihovog razgovora nešto će se dubinski promijeniti. Od slučajnih susreta do uobičajenih bračnih razgovora, junaci ovih priča smiju se i strahuju, rade kompromise i ustraju u svojim stavovima, a svaku njihovu emociju i promjenu raspoloženja itekako osjeća i čitatelj!

Naše tajne – Lucinda Berry

Krystal i Nichole, sestre odrasle u udomiteljskoj obitelji, oduvijek jedna drugoj čuvaju leđa. Stoga, kad Nichole završi u psihijatrijskoj bolnici nakon što pokuša ubiti svojega muža, Krystal joj odmah pohita u pomoć. Usprkos teškom djetinjstvu, njih su dvije uspjele: Krystal je postala ugledna odvjetnica, a Nichole se sretno udala. No, Nichole počne tvrditi da njezin muž zapravo nije onaj za koga se izdaje te da zaslužuje umrijeti. Gonjena odanošću, Krystal počne istraživati, što je odvede u njihovu zajedničku, mračnu prošlost do strašne tragedije i dobro čuvane laži. Krystal i Nichole sada se moraju boriti za život koji su izgradile za sebe prije nego što ih ono što su ostavile u prošlosti uništi.

Besmrtnost: Priča o ljubavi – Dana Schwartz

Nakon poprilično burnih događaja prilikom kojih je, u svojem naumu da postane kirurginja, razotkrila mračne tajne Kraljevskog anatomskog društva u Edinburghu, Hazel Sinnett donekle se čini kao da je sve to bilo samo plod njezine mašte. Ne zna ni što se ustvari dogodilo Jacku. Jedino što joj preostaje činiti jest nastaviti liječiti svoje pacijente i održavati dvorac Hawthornden.

Mrtve uspomene – Angela Marsons

Dvoje mladih pronađeno je lisicama vezano za radijator. Mladić je mrtav, ali djevojka je živa. Za inspektoricu Kim Stone svaki detalj tog prizora u sjećanje priziva njezino vlastito zastrašujuće iskustvo koje je proživjela prije trideset godina. Kada su u izgorenom automobilu otkrivena tijela sredovječnog para, ne može zanemariti jezivu sličnost sa smrću udomiteljskog para koji joj je pružio ljubav i dom.

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.