Knjige koje ćete obožavati u prvom kvartalu ove godine

Znamo da novitete ponekad ne možete dočekati! To iščekivanje i križanje dana do datuma izlaska samo pravi knjigoljupci mogu shvatiti. Donosimo vam dio romana koji će obilježiti prvih šest mjeseci ove godine. Zapamtite, to je samo dio priče! ?

1. Ruthe Ware – Igra laži (Lying game)

Ime ove autorice već je poznato svim ljubiteljima odličnih krimića. Nakon dva velika svjetska hita među ljubiteljima napetih romana koje ne možete ispustiti iz ruku – stiže nova treća knjiga. Prvijenac Ruth Ware, triler „U mračnoj, mračnoj šumi“, bio je bestseler New York Timesa, a tvrtka New Line Cinema kupila je prava za filmsku adaptaciju. Svojim je drugim romanom „Žena u kabini 10 potvrdila“ svoj status najbolje spisateljice kriminalističkih romana i psiholoških trilera današnjice, odmah uz Paulu Hawkins ili Gillian Flynn.

Isa smjesta ostavlja svoju svakodnevicu za sobom i uzima šestomjesečnu kćer pa se zaputi u Salten. U ondašnjem je internatu, smještenom onkraj pustopoljine, provela presudne dane svojeg života, dane čija se sjenka još uvijek nadvija nad njome. U školi je sa svoje tri najbolje prijateljice običavala igrati Igru laži. Natjecale su se tko će ljude bolje uvjeriti u najnečuvenije priče i laži. Sada, nakon sedamnaest godina tajni, na plaži je pronađeno nešto užasno. Nešto što će primorati Isu da se suoči sa svojom prošlošću, zajedno s tri žene koje nije vidjela godinama, ali koje nikada nije zaboravila. Njihov ponovni sastanak nije nimalo ugodan: Salten nije sigurno mjesto za njih, ne nakon onoga što su učinile.

Vrijeme je da četiri prijateljice usklade svoje priče…

2. Linnea Dunne – Lagom

Lagom je švedski životni trend koji se munjevito širi svijetom. Prepoznat je na globalnoj razini, a kod nas će uskoro izaći i hrvatska verzija u nakladi Mozaik knjige. U nastavku provjerite naslovnicu ove hit knjige, koja će zasigurno biti jedna od onih o kojima će se pričati još dugo.

U ovoj predivno ilustriranoj knjizi ćete pronaći sve informacije o ovom revolucionarnom pristupu životu prema kojem Šveđani žive sretno, ugodno i zadovoljno. Lagom podrazumijeva održavanje ravnoteže koje je doseglo savršenstvo, a počiva na nizu pravila društvenog ponašanja. Međutim, lagom ne ograničava ni u kojem pogledu; štoviše, otvorenog je karaktera i promiče ideju da je “baš kako treba” posve prihvatljivo rješenje, a sve više od toga čisti gubitak vremena. Najvažnije je, međutim, da u svojoj biti počiva na nesebičnosti i vjerovanju u odgovornost i opće dobro.

U ovoj knjizi ćete saznati sve o poboljšanju ravnoteže poslovnog i privatnog života, kako da postanete svjesniji potrošač i ne štetite okolišu, kako da njegujete bliske veze s voljenim osobama, kako da uživate u hrani kako to samo Šveđani znaju te kako da uživate u zdravoj tjelovježbi u prirodi i živite sretnijim životom.

3. Sophie Nicholls – Haljina (The dress)

Tko ti možeš biti uz pomoć magije? Pitanje je koje se proteže kroz prvijenac Sophie Nicholls. Ovaj roman u vrlo kratkom roku postao je najprodavanija knjiga na Amazonu odmah po izlasku. Ova čarobna priča isprepletena je obiteljskim odnosima, ljubavi, romantikom i modom.

Jednog hladnog siječnja Ella i njezina majka Fabia Moreno stigle su u York samo s jednom namjerom – otvoriti trgovinu s vintage haljinama. Fabia želi prodavati haljine bogatim ljudima i tako pokušati zaboraviti prošlost, dok se Ella samo želi uklopiti. No nisu svi na njihovoj strani? Hoće i majka i kći pobijediti predrasude? Koju mračnu tajnu iz prošlosti skrivaju? Sadrži li možda njihova svila i šavovi prave uroke ili je to samo možda svakodnevna čarolija?

4. Catherine Steadman – Nešto je u vodi (Something in the water)

Ovo je prva knjiga Catherine Steadman i odmah ju je prepoznala uspješna glumica i producentica, Reese Witherspoon koja je usko vezana i uz književni svijet. Naime lice je uspješnog književnog kluba Hello Sunshine koje veoma dobro pogađa koje će knjige biti veliki svjetski hitovi, a upravo je ova knjiga bila na popisu njezinih omiljenih naslova.

Erin je režiserka dokumentaraca kojoj se smiješi veliki uspjeh, Mark je bankar s velikim planovima za život. Zaljubljeni i sretni odlaze na medeni mjesec na Bora Boru gdje uživaju u suncu, moru i jedno u drugome. No na ronilačkom izletu jednog dana pronađu nešto u vodi… Odjednom mladenci moraju odlučiti hoće li progovoriti ili zauvijek čuvati tajnu, a odluka će pokrenuti lanac šokantnih događaja.

5. Antoine de Saint-Exupery – Mali princ

Kultna dječja knjiga u posebnom izdanju dobiva novu dimenziju! Po prvi puta u Hrvatskoj „Mali princ“ će nuditi proširenu stvarnost i to kroz crvene ruže koje će se nalaziti na određenim stranicama. Uz pomoć QR koda koji će vas voditi do aplikacije (dostupne i na hrvatskom jeziku) nakon što je preuzmete na vaš mobitel i nakon što kameru mobilnog telefona usmjerite prema crvenoj ruži otvorit će vam se proširena stvarnost. Uživajte u sadržajima koje vam nudi proširena stvarnost i doživite jedinstveno iskustvo kojem nećete moći odoljeti: glazba, igre, svijet maloga princa u 3D i još puno toga!

6. Elaine N. Aron – Snaga osjetljivosti – Kako prepoznati, razumjeti i iskoristiti dar visokoosjetljivosti

Imate li žive snove? Je li vam životno važno provesti neko vrijeme u samoći? Smetaju li vas buka ili gužve? Govore li vam često da ste „sramežljivi“ ili „osjetljivi“? Ne brinite, s vama je sve u redu. Vi ste jednostavno visokoosjetljiva osoba.

Takvi su ljudi često vrlo inteligentni te imaju povećanu senzornu, emocionalnu i psihičku osjetljivost. U ovoj ćete knjizi naći jednostavne i pouzdane testove pomoću kojih možete doznati jeste li visokoosjetljiva osoba i u čemu je vaša posebnost. Naučite kako iskoristiti dar osjetljivosti kako biste podigli svoje samopouzdanje i poboljšali sve vidove vašega života. Ako ste roditelj visokoosjetljiva djeteta, tada je ova knjiga za vas nepresušan izvor korisnih informacija. Snaga osjetljivosti nudi učinkovita rješenja i savjete koji će zauvijek promijeniti vaš život – nabolje¨

Visokoosjetljivost nije mana ili nedostatak nego prednost! Uživajte konačno u svom životu!

7. Carmen Calvo, Nikolina Topić, ilustrirala Željka Mezić: Dnevnik mog djetinjstva – Radosnica sretnog odrastanja

Kada u vaš život uđe dijete, svaki dragocjeni trenutak želite provesti zajedno. No, svakodnevica nas često odvaja i dijete povjeravamo bliskim osobama. Kako bismo omogućili roditeljima da prate svaki korak odrastanja svoga djeteta stvorili smo Dnevnik mog odrastanja od kojeg će nastati prava mala riznica sjećanja. Bake i djedovi, rodbina, prijatelji i dadilje, svi koji pomažu u brizi i odgoju na taj način roditeljima mogu lako prenijeti sve važne informacije. Takva će jednostavna komunikacija omogućiti roditeljima da dijele radost svakog trenutka i ostanu povezani s djetetom i u vremenu koje nisu mogli provesti zajedno.

Iz stranice u stranicu svi koji brinu za dobrobit vašeg djeteta s roditeljima mogu bilježiti prve riječi, korake i nestašluke. Dnevnik skriva brojne savjete stručnjaka koji će uskočiti u pomoć u svakoj nedoumici, bilo da se radi o prehrani, odgoju, zdravlju ili igri.

S vremenom šarene će stranice ispuniti bitni događaji i napomene, ali anegdote i bilješke koje će svi s veseljem čitati.

8. Will Gompertz – Što gledaš

Što je moderna umjetnost? Zašto je ili mrzimo ili volimo? I zašto je tako papreno skupa? Pridružite se Willu Gompertzu, dugogodišnjem direktoru londonske Galerije Tate Media, uredniku programa posvećenih umjetnosti na BBC-u i sigurno prvom standup komičaru povijesti umjetnosti na svijetu, na ovom nevjerojatnom putovanju koje će zauvijek promijeniti način na koji gledate na modernu umjetnost. Od Monetovih lopoča do Van Goghovih suncokreta, konačno ste u prilici čuti priče o pozadini nastanka mnogih remek djela, saznajte kakvi su zaista bili svi ti veliki umjetnici i otkrijete istinsku magiju moderne umjetnosti.

9. Laura Marshall – Zahtjev za prijateljstvom (Friend Request)

Laura Marshall pokorila je svijet svojim prvim krimićem. „Knjiga je samo u Velikoj Britaniji prodana u više od 400,000 primjeraka. Nakon izlaska ovog romana ubrzo je držao čvrstu poziciju među 10 najprodavanijih knjiga prema odabiru Sunday Timesa, a prvi izbor bio je među ljubiteljima e-knjige. Osim u Velikoj Britaniji knjiga je veliki uspjeh doživjela u Sjedinjenim Američkim Državama, Francuskoj, Njemačkoj, Italiji i Nizozemskoj.

10. Vrati me nazad – B. A. Paris

Psihološki trileri njezina su velika ljubav. Nakon velikih uspješnica „Iza zaključanih vrata“ i „Slom“ Paris je sa svojim novim naslovom opet zauzela vrhove ljestvica. Ovo je još jedna napeta priča koju ne možete ispustiti iz ruku i ostavit će bez daha svakog čitatelja i potaknuti da poslije čitanja ovoga romana gleda na svijet oko sebe drugim očima.

Finn i Layla voze autocestom kada Finn odluči zaustaviti se na benzinskoj crpki kako bi otišao na WC. To je posljednji put da je vidio Laylu jer je ona nestala. Deset godina kasnije, Finn je zaručen sa Ellen, sestrom davno nestale Layle. Tuga i žaljenje zbližilo je ovaj par, ali Finn ima dosta pitanja i nedoumica oko svoje zaručnice Ellen. Pita se je li ona stvarno savršena žena za njega iako mu šesto čulo govori da joj ne smije vjerovati. Nedugo nakon vjenčanja Finn primi poziv koji će mu promijeniti život – netko je vidio Laylu.

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.