Knjige koje će oduševiti najmlađe čitače

Čitanje je čarobna avantura koja počinje već od najranijih dana. Knjige za djecu nas vode kroz šarene svjetove mašte, uče nas o prijateljstvu, hrabrosti i ljubavi, te nas potiču na razmišljanje i učenje. Za djecu, svaki novi naslov može postati omiljeni pratitelj u večernjim ritualima uspavljivanja ili popodnevnim trenucima mira i tišine.

Ovaj blog donosi pažljivo odabran popis knjiga koje će oduševiti vaše najmlađe čitatelje. Pridružite nam se u istraživanju ovih prekrasnih naslova i pronađite savršene knjige koje će razveseliti i inspirirati vaše dijete. Bez obzira na dob, svaka knjiga je korak bliže prema ljubavi prema čitanju koja traje cijeli život.

Kako zmaja naučiti reći hvala

Lili ima prijatelja Zmaja – svakim ga danom poduči nečemu novomu – tako će postati puno ljubazniji i pristojniji. U ovoj ćeš knjizi otkriti ćete kako Zmajo naučio reći HVALA!

Čudovišni razbijači dosade

Oni su ČUDOVIŠNI RAZBIJAČI DOSADE! Znaš što? Oni MRZE dosadu! I ti isto? Naučit ćemo te 1000 načina da ti nikad ne bude dosadno i da se ZABAVLJAŠ dok UČIŠ puno novih stvari. Čekaj malo! NE VJERUJEŠ NAM? Evo izazova za tebe – točnije, evo tri izazova za tebe! Sve što trebaš napraviti jest prihvatiti ih i uskoro ćeš se predomisliti!

Dino joga

Dobro došli u Jursku školu JOGE! Što u njoj možemo naučiti? Svakoga dana učimo kako malo bolje upoznati sebe te zajedno pokušavamo premostiti sve ono zbog čega se ne osjećamo dobro. Primjerice, neki se od nas lagano RAZLJUTE, neki su pak MALO SRAMEŽLJIVI, neki lako GUBE PAŽNJU, a neki naprosto ne mogu BITI NA MIRU!

Poredajte se! Usporedbe u životinjskom svijetu

Tko ima najveći raspon krila – najveći leptir ili najmanja ptica? Tko spava više – šišmiš ili lav? Pridruži se Petru i Matildi u usporedbi životinja na različite načine – prema njihovoj veličini, ali i prema tome koliko su čiste, pametne ili bučne i još prema mnogo toga! Sigurno će te iznenaditi neke životinjske sposobnosti!

Hura, ja nosim naočale!

Katja i Joško nose naočale i zahvaljujući njima kristalno jasno vide lijepi svijet oko nas u svim njegovim pojedinostima. Možda se sada navikavaš na svoje naočale i možda ne znaš što misliti o toj neobičnoj stvari na tvojem nosu. Hoće li zaista biti korisna kao što ti odrasli tvrde? Hoće li te ikada prestati smetati? Što ako ti se budu rugala ostala djeca? Vjeruj mi: s naočalama će tvoj život biti sjajan. U ovoj ćeš knjizi saznati sve odgovore na ono što te zanima o tvojem novom pomagalu – o tome kako radi vid, kako liječnik zna da ne vidiš dobro, tko je izumio prve naočale i kako su izgledale, što će naočale budućnosti sve moći i još mnogo toga. Upoznaj svoje naočale i ponosno ih nosi!

Čudesan svijet zanimanja

Tko bi mogao prebrojati koliko je različitih zanimanja na svijetu? Nemoguć zadatak, zar ne? No te su neiscrpne mogućnosti izbora sjajna stvar, jer svatko može pronaći ono što mu odgovara. Bez obzira na to zanimaju li te računala, ples, glazba, povijest, matematika, promet, svemir ili oceanske dubine – sve to možeš iskoristiti kad odrasteš i prema tome odabrati ono čime ćeš se baviti! Kreni s nama u otkrivanje manje poznatih zanimanja koja danas pokreću svijet.

Čudesno zamršeni mozgovi

Svi imamo mozak. U njemu se skrivaju naša mišljenja, osobnosti, ono što volimo i ono što ne volimo. Mozak nam govori što raditi, a što izbjegavati. Na svijetu ne postoje dva jednaka mozga! Razlike u našim mozgovima treba razumjeti i cijeniti.

Heartstopper 2

Nick i Charlie su najbolji prijatelji, ali jedan poljubac među njima promijenio je sve. Nakon toga, Charlie je uvjeren da Nick nije zainteresiran, dok je Nick zbunjeniji nego ikad. Ali ljubav je nepredvidljiva i Nick počinje na svijet gledati iz nove perspektive. Svakoga dana otkriva nešto novo o svojim prijateljima, obitelji i osjećajima.

Skandar i Kušnje kaosa

Skandar i Kušnje kaosa treći je nastavak u serijalu o Skandaru. Da bi preživjeli treću godinu školovanja, Skandar i njegovi prijatelji moraju proći nekoliko opasnih izazova u otočkim elementalnim zonama i sakupiti čudesno solsticijsko kamenje. Prijateljstva, savezi i spone među jahačima jednoroga naći će se na kušnji, a samo će oni najsnažniji opstati.

Svemirko

1960.-e. Amerika i Rusija natječu se u osvajanju svemira. Na dalekoj farmi gdje živi s groznom tetkom, dvanaestogodišnja Ruth, djevojčica bez roditelja, svaku večer gleda u zvijezde sanjajući o pustolovini. Jedne noći opazi leteći tanjur kako para nebo… a zatim se sruši u polje. Kad se svemirska letjelica otvori i otkrije tajanstvenog izvanzemaljca, svi Ruthini snovi odjednom se ostvare. No, skriva li ovaj posjetitelj s drugog planeta veliku tajnu?

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.