RECENZIJA Ana Kalanj, Učiteljica čita

Hugh i Daniel mladići su koji su se družili i zajedno kartali pa nakon jedne svađe upravo zbog tog kartanja dogovorili dvoboj. Dvoboj pođe po krivu za obojicu, Daniel bježi iz grada, a Hugh kao vječnu uspomenu na taj događaj ima ozlijeđenu nogu. Možemo reći da ga je to na neki način obilježilo i utjecalo na brojne njegove odluke. Svjestan je i da se zbog toga ne može udvarati baš svakoj dami, posebice nekoj kakva je lady Sarah Pleinsworth. Njoj se možda i ne bi udvarao niti da može, nije tipična mlada dama, nije stidljiva niti suzdržana, a svojim dramatiziranjem ne nalazi na odobravanje kod Hugha. No, niti on njoj nije baš drag. Još uvijek nije zaboravila dvoboj koji je uzrokovao i koji je skoro uništio njezinu obitelj. Ipak, igrom slučaja primorani su zajedno provesti jedan cijeli tjedan i oni prvi dojmovi se možda ipak promijene.

Zbroj naših poljubaca treći je roman iz serije o obitelji Smythe-Smith. Iako su prva dva nastavka bila dobra, moram priznati da mi je ovo najbolji (do ovog trenutka sam pročitala i četvrti koji ga isto tako nije prestigao). Roman sam pročitala u jednom danu, priča me lako obuzela i nisam mogla ispustiti knjigu iz ruku dok nisam došla do kraja. Po tome odmah znam da je neki ljubavni roman dobar. Teško je pronaći nešto potpuno novo i originalno kada je ovaj žanr u pitanju pa su likovi i zanimljiva radnja ono za što se hvatam i po čemu sudim. Ovdje je sve to bilo na svom mjestu. Jako mi se svidjelo što je druženje između glavnih junaka trajalo, upoznavali su se i družili, osjećaji su došli spontano i u to sam mogla povjerovati.

Sarah mi se jako svidjela, osjetila je i uvidjela koliko su Hughu potrebni pozitivni komentari, lijepe riječi i poticaj, čega možda ni sam nije bio svjestan ili je pak odbijao prihvatiti. S tim ponašanjem mu je puno pomogla i ojačala ga kao osobu. I on mi se sviđao, bio je skroman i ponizan, možda čak i malo previše. Posebice kada je u pitanju njegov otac s kojim mi jedna situacija baš nije bila uvjerljiva, a tiče se njega, Daniela, Hugha i Sarah. Mislim da je scena koja uključuje njih četvero bilo malo naivna i nisam povjerovala da je Sarah imala baš toliku moć i uvjerljivost. Mislim da je autorica ovdje mogla pronaći neko rješenje koje bi imalo malo više smisla, neko u koje bih lakše povjerovala i ne bih ga propitkivala. No budući da je to moja jedina zamjerka, ovu knjigu sam ocijenila s čistom peticom i imate veliku preporuku za nju. Iako je cijeli serijal možda slabiji primjerice od onog o Bridgertonima, ima svojih lijepih trenutaka, likova i priča zbog kojih ga vrijedi pročitati.

 

Izvor: Učiteljica čita

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.