Naslovnica knjige: ZEMLJA – TAJANSTVEN PLANET

Podijeli:

  • Broj stranica: 352
  • Godina izdanja: 2011
  • ISBN: 9789531408691
  • Uvez: tvrdi
  • Širina: 21.8 cm
  • Visina: 28.3 cm

ZEMLJA – TAJANSTVEN PLANET

Grupa autora

Array
Reader's Digest

„Goleme blatne bujice prijete Javi“, „Snažna erupcija ispod najvećega europskog ledenjaka“, „Brod nestao u Bermudskom trokutu“, „Neobjašnjiva oboljenja nakon pada meteora“ – takve i slične naslove čitamo gotovo svaki dan u novinama ili se o njima govori na televiziji ili radiju. Slušamo izvješća o katastrofama, opise čudnih fenomena, a katkad i prilično hrabra objašnjenja. Izvješća iz medija zatim prestaju pa prava pozadina tih događaja ostaje skrivena javnosti iako su stručnjaci već otkrili zašto je do svega došlo.

Ova će knjiga to ispraviti. Pod povećalom ćemo promotriti 200 zagonetnih geoloških pojava, koje se na prvi pogled čine neobjašnjivima, te ih ozbiljno i profesionalno protumačiti. Tako se više nećemo pitati zašto se znaju pojaviti bića koja su prema mišljenju stručnjaka izumrla prije mnogo milijuna godina; zbog čega tajanstvena svjetlost zna obasjati nebo i zbog čega se čuju glasni zvukovi iz dubina mora oko Antarktike ili kako je moguće da u okružju u kojem ne bi trebalo biti života živi čitav niz fascinantnih bića. Katkad ipak i znanstvenici tapkaju u mraku jer Zemlja ne odaje lako sve svoje preostale tajne. Stvarnost je, kao što to često biva, uzbudljivija od bilo kojeg romana.

Rasprodano
0,00 kn
Pročitaj više
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.