Velikani hrvatske prošlosti

Hrvoje Kekez

Kategorija: Knjige / Povijest / Publicistika /
Rasprodano
297,00 kn
Pročitaj više
Podijeli:

Velikani hrvatske prošlosti

Hrvoje Kekez

Kategorija: Knjige / Povijest / Publicistika /

U knjizi VELIKANI HRVATSKE PROŠLOSTI predstavljeno je 150 velikana hrvatske prošlosti. Na jednom mjestu naći ćete biografije najvećih hrvatskih književnika, političara, skladatelja, kipara, vojskovođa, sportaša, crkvenih velikodostojnika, slikara…

Riječ je o osobama koje su zadužile hrvatski narod, ali i čitavu Europu, djelujući na različitim poljima društvenog života. Među njima su hrvatski knezovi i kraljevi iz ranoga srednjeg vijeka, ali i brojni političari i vojskovođe, znanstvenici i izumitelji, književnici i umjetnici, učenjaci i crkveni velikodostojnici, sportaši i istraživači. Knjiga obuhvaća mnoge slavne osobe još od vremena kneza Ljudevita s početka 9. stoljeća, pa sve do košarkaškog Mozarta, Dražena Petrovića.

Autor 40 ilustracija (portreta velikana) je Dino Idrizbegović. Fotografije u knjizi prikupljene su od raznih ustanova (Hrvatski državni arhiv, Nacionalna i sveučilišna knjižnica, Moderna galerija, Arhiv Tošo Dabac, HAZU, HNK u Zagrebu). Autor manjeg broja fotografija je Ivica Jandrijević.

Svaka država s ponosom ističe svoj identitet. Neke od njih nadaleko su poznate po kulturno-povijesnim spomenicima i prirodnim fenomenima. No u mnogima od njih živjele su i stvarale osobe koje su na neki način mijenjale svijet. Jednako tako i Hrvati mogu biti ponosni na bogatstvo svoje kulturne, političke i društvene povijesti.

Pronađite mnoge zanimljive podatake koji će vam pružiti nova znanja ili pak proširiti dosadašnje spoznaje o ljudima koji su svojim radom, znanjem, vještinama i umijećem pronosili glas o Hrvatskoj i izvan granica naše domovine. Zato ih s pravom možemo nazvati velikanima hrvatske prošlosti. 

X
  • Broj stranica: 320
  • Godina izdanja: 2013
  • ISBN: 9789531414548
  • Uvez: tvrdi
  • Dimenzije: 24 x 31.5 cm
  • Težina: 1815 g
Podijeli:

Povezani proizvodi

Moglo bi vam se svidjeti

PRETPRODAJA
PRETPRODAJA