Velikani hrvatske prošlosti

Hrvoje Kekez

Kategorija: Knjige / Povijest / Publicistika /
Rasprodano
297,00 kn
Pročitaj više
Podijeli:

Velikani hrvatske prošlosti

Hrvoje Kekez

Kategorija: Knjige / Povijest / Publicistika /

U knjizi VELIKANI HRVATSKE PROŠLOSTI predstavljeno je 150 velikana hrvatske prošlosti. Na jednom mjestu naći ćete biografije najvećih hrvatskih književnika, političara, skladatelja, kipara, vojskovođa, sportaša, crkvenih velikodostojnika, slikara…

Riječ je o osobama koje su zadužile hrvatski narod, ali i čitavu Europu, djelujući na različitim poljima društvenog života. Među njima su hrvatski knezovi i kraljevi iz ranoga srednjeg vijeka, ali i brojni političari i vojskovođe, znanstvenici i izumitelji, književnici i umjetnici, učenjaci i crkveni velikodostojnici, sportaši i istraživači. Knjiga obuhvaća mnoge slavne osobe još od vremena kneza Ljudevita s početka 9. stoljeća, pa sve do košarkaškog Mozarta, Dražena Petrovića.

Autor 40 ilustracija (portreta velikana) je Dino Idrizbegović. Fotografije u knjizi prikupljene su od raznih ustanova (Hrvatski državni arhiv, Nacionalna i sveučilišna knjižnica, Moderna galerija, Arhiv Tošo Dabac, HAZU, HNK u Zagrebu). Autor manjeg broja fotografija je Ivica Jandrijević.

Svaka država s ponosom ističe svoj identitet. Neke od njih nadaleko su poznate po kulturno-povijesnim spomenicima i prirodnim fenomenima. No u mnogima od njih živjele su i stvarale osobe koje su na neki način mijenjale svijet. Jednako tako i Hrvati mogu biti ponosni na bogatstvo svoje kulturne, političke i društvene povijesti.

Pronađite mnoge zanimljive podatake koji će vam pružiti nova znanja ili pak proširiti dosadašnje spoznaje o ljudima koji su svojim radom, znanjem, vještinama i umijećem pronosili glas o Hrvatskoj i izvan granica naše domovine. Zato ih s pravom možemo nazvati velikanima hrvatske prošlosti. 

X
  • Broj stranica: 320
  • Godina izdanja: 2013
  • ISBN: 9789531414548
  • Uvez: tvrdi
  • Dimenzije: 24 x 31.5 cm
  • Težina: 1815 g
Podijeli:

Povezani proizvodi

Moglo bi vam se svidjeti

PRETPRODAJA

149,90 kn 134,90 kn

PRETPRODAJA

KNJIGA TJEDNA!

Pogledaj ponudu

KNJIGA TJEDNA!

Savršen vrt

Priručnik SAVRŠEN VRT pokazat će vam da prekrasan vrt koji se lako održava ne mora biti nedostižan san.

99 kn

296 kn