Naslovnica knjige: Uzvišeno zvanje

Podijeli:

  • Broj stranica: 459
  • Godina izdanja: 2011
  • ISBN: 9789531410465
  • Uvez: meki
  • Širina: 13 cm
  • Visina: 19 cm

Uzvišeno zvanje

Mato Lovrak

Knjige Književnost Outlet Romani

Knjiga UZVIŠENO ZVANJE intimna je i dirljiva autobiografska proza Mate Lovraka u kojoj opisuje kako je to bilo raditi kao učitelj u Hrvatskoj prije Drugoga svjetskog rata.

Iako Matu Lovraka (Vlak u snijegu, Družba Pere Kvržice) svi pamte kao omiljenog autora svog djetinjstva, on nije bio samo pisac za djecu. Napisao je i veliki autobiografski ciklus koji se završava upravo knjigom Uzvišeno zvanje.

Prvi dio toga ciklusa bila je knjiga Slamnati krovovi u kojoj je opisao svoje djetinjstvo. U romanu Gimnazijalac je opisao svoje školovanje. U trećem dijelu nazvanom Preparandist opisao je školovanje u učiteljskoj školi. Zalaganjem obitelji Mate Lovraka ovaj četvrti, do sada neobjavljeni dio, u kojem saznajemo kako je bilo biti mladim učiteljem u Hrvatskoj prije Drugoga svjetskog rata pronalazi put do čitatelja.

Ne samo da je riječ o gotovo dokumentarističkoj prozi koja će postati nezaobilaznim mjestom u proučavanju povijesti hrvatskoga školstva, već i o intimnoj i dirljivoj ispovijedi čovjeka koji je svoj život posvetio drugima u najboljem smislu te riječi, stvarajući od njih dobre ljude.

Ostale naslove Mate Lovraka potražite ovdje.

Na zalihi
139,00 kn
20,00 kn
Dodaj u košaricu

Super cijena!

Pogledaj ponudu

Super cijena!

Pouzdajte se u sebe - Vodič kroz život

Promijenite misli i promijenili ste život!

49,90 kn

99 kn

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.