Naslovnica knjige: KAKO UČITI IZ POGREŠAKA

Podijeli:

  • Broj stranica: 340
  • Godina izdanja: 2017.
  • ISBN: 9789531422352
  • Strani naslov: Black Box Thinking
  • Uvez: Meki s klapnama
  • Širina: 16 cm
  • Visina: 24 cm

KAKO UČITI IZ POGREŠAKA

Matthew Syed

Array
Osobni razvoj i odgoj

KAKO UČITI IZ POGREŠAKA

* Što povezuje tim Mercedesa F1 i Google?

* Što povezuje Team Sky i zrakoplovstvo?

* Što povezuje Jamesa Dysona i Davida Beckhama?

Sve njih karakterizira pristup tipičan za istražitelje zrakoplovnih nesreća!

To je posve nov pristup visokoj radnoj učinkovitosti, sredstvo ostvarivanja prednosti u kompleksnom svijetu podložnom munjevitim promjenama. Pristup je to koji se ne primjenjuje samo u sportu, nego ima i važan utjecaj na svijet biznisa i politike, kao i na život roditelja i učenika. Drugim riječima, utječe na sve nas.

Oslanjajući se na zapanjujući broj različitih slučajeva i primjera iz stvarnog života, i navodeći najnovija znanstvena istraživanja o konceptu granične dobiti, kreativnosti i izdržljivosti, Matthew Syed nam razotkriva kako se uspjeh zapravo događa – i kako se ne možemo razvijati ako nismo spremni učiti na pogreškama!

„Izrazito uvjerljivo i ohrabrujuće štivo.“

Daily Mail

„Ova će knjiga potpuno promijeniti vaš pogled na život!“

The Times

„Kreativni pomaci uvijek počinju s mnogobrojnim neuspjesima. Ova briljantna knjiga pokazuje da se istinska inventivnost nalazi u razumijevanju neuspjeha i njihovu ovladavanju, što moramo naučiti prihvaćati.“

James Dyson, dizajner, izumitelj i poduzetnik

Iznimno inspirativna knjiga koja razotkriva kako velike ljude i timove pokreće neutaživa žeđ za ostvarivanjem granične dobiti, ali i intelektualna hrabrost da se suprotstave dragocjenim pretpostavkama“

Dave Brailsford, generalni menadžer Team Skyja

O autoru:

Matthew Syed je vodeći kolumnist The Timesa i autor kratkih reportaža. Usto, piše priloge za BBC-jev Newsnight, emisiju o aktualnim političkim zbivanjima, i redovito gostuje na CNN Internationalu i World Service TV-u. Diplomirao je na Sveučilištu u Oxfordu sa sjajnim znanstvenim radom iz područja politike, filozofije i ekonomije, a zatim postao engleski šampion u stolnom tenisu ponosno noseći tu titulu gotovo cijelo desetljeće. Ujedno je triput bio prvak Commonwealtha i dvaput predstavljao britanske boje na Olimpijskim igrama.

Njegova prva knjiga, Bounce: The Myth of Talent and the Power of Practice, ušla je u uži izbor za nagradu William Hill Sports Book of the Year i postala bestseler u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Na zalihi
139,00 kn
Dodaj u košaricu Kupi e-Knjigu
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.