U krugu čudesa

Vladimir Nazor

Rasprodano
60,00 kn
20,00 kn
Pročitaj više
Podijeli:

U krugu čudesa

Vladimir Nazor

Knjiga U KRUGU ČUDESA donosi izbor iz djela Vladimira Nazora, naslovljen, prema stihu iz Nazorove pjesme. Izbor je to iz bogatog opusa jednog od najplodnijih pisaca u hrvatskoj književnosti, autora golemoga djela sastavljenoga od različitih žanrova: pjesama, epova, novela, romana, dnevničkih zapisa, putopisa, eseja, članaka, priča i igrokaza za djecu. Priredio ga je poznati književni znanstvenik i sveučilišni profesor Zoran Kravar koji je napisao i opsežni predgovor ovom izdanju.

Vladim Nazor je objavio mnogo zbirki pjesama i novela, više romana, niz memoarskih i dnevničkih bilježaka i esejističkih tekstova o poeziji, bilo vlastitoj ili tuđoj. U početku književnoga rada pripadao je vitalističkom krilu hrvatske moderne pokazujući veliko zanimanje za antičku i slavensku mitologiju, kao i za nacionalističke ideologije aktualne uoči Prvoga svjetskog rata. Poslije se udaljio od kolektivističkih ideologija te se sve više posvećivao prostoru vlastite subjektivnosti, pristupajući mu i kao filozofskom problemu i kao predmetu autobiografskoga diskursa.

X
  • Broj stranica: 559
  • Godina izdanja: 2006
  • ISBN: 9799532231020
  • Uvez: tvrdi
  • Dimenzije: 14 x 20 cm
  • Težina: 785 g
Podijeli:

Povezani proizvodi

Moglo bi vam se svidjeti

PRETPRODAJA
PRETPRODAJA
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.