Troja – gospodar srebrnog luka

David Gemmell

Kategorija: Knjige / Književnost / Romani /
Rasprodano
19,78 €
149,00 kn
3,98 €
30,00 kn
Pročitaj više

Troja – gospodar srebrnog luka

28,57 kn

Nema na zalihi

Kategorije: , ,
Podijeli:

Troja – gospodar srebrnog luka

David Gemmell

Kategorija: Knjige / Književnost / Romani /

TROJA – GOSPODAR SREBRNOG LUKA je roman o jednoj od najljepših antičkih legendi i prvi dio epske sage o Troji.

On je čovjek s mnogo imena. Neki ga zovu Zlatni, a drugi Gospodar srebrnoga luka. Za Dardance on je kralj Eneja, a za prijatelje Helikaon, snažni, brzi, oštroumni i smjeli ratnik, kojega neprijatelji mrze, a boje ga se čak i njegovi saveznici Trojanci – jer u srcu Zlatnoga postoji mračno mjesto, silovitost koju, kad se probudi, samo krv može utažiti.

Argurij Mikenjanin borac je bez premca, čovjek nepopustljivih načela i neslomljive volje. Kao svi mikenski ratnici, živi da bi osvajao i ubijao. Helikaonov je zakleti neprijatelj, a kralj Agamemnon poslao ga je da izvidi obranu zlatnoga grada Troje.

Andromaha je svećenica s Tere, protiv svoje volje zaručena za Hektora, trojanskoga kraljevića. Odmetnuta je od tradicije, vična ratnim vještinama i strastvena pripadnica svoga reda, a zarekla se da će voljeti po svojem izboru i živjeti kako sama bude htjela. Sudbina će spojiti to troje ljudi, a iskre strastvene ljubavi i mržnje zapalit će vatru koja će obuhvatiti cijeli svijet.

U ovoj prvoj, majstorski napisanoj knjizi epskoga ponovnog osmišljanja Trojanskoga rata, autor nam pruža bezvremenu dramu punu hrabrih pothvata, žestokih bitaka, časti, izdaje te pronađene i izgubljene ljubavi.

O autoru:

DAVID GEMMELL rodio se u Londonu, u Engleskoj, u ljeto 1948. U šesnaestoj godini izbačen je iz škole pa je postao izbacivač i radio u noćnim klubovima u četvrti Soho. Bio je vrlo rječit i pri razrješavanju neugodnih situacija oslanjao se na svoju slatkorječivost. Ta nadarenost napokon mu je pribavila posao neovisnog novinara u londonskim listovima Daily Mail, Daily Mirror i Daily Express. Prvi roman, Legenda, objavio je 1984. i još uvijek se izdaju nova izdanja, pri čemu je objavljen i u obliku grafičkog romana.

U nešto više od dva desetljeća književnoga rada napisao je tridesetak romana. Neprestano su na vrhu popisa uspješnica londonskoga Timesa, a prodani su u milijunskim nakladama. O njegovoj popularnosti svjedoči podatak da su mu djela prevedena na brojne svjetske jezike. Pišući posljednji dio trilogije Troja preminuo je 2006. godine u engleskom Hastingsu, a roman je, slijedeći njegove nacrte, dovršila supruga Stella i objavila 2007. godine.

Ostale naslove Davida Gemmella potražite ovdje.

X
  • Broj stranica: 510
  • Godina izdanja: 2013
  • ISBN: 9789531413954
  • Uvez: meki
  • Dimenzije: 14.2 x 20 cm
  • Težina: 530 g
Podijeli:

Povezani proizvodi

Moglo bi vam se svidjeti

PRETPRODAJA

15,41   116,10 kn
15,79   119,00 kn
18,50   139,39 kn
10,49   79,00 kn
79,10   596,00 kn
11,93   89,90 kn
18,99   143,08 kn
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.