Troja – gospodar srebrnog luka

David Gemmell

Kategorija: Knjige / Književnost / Outlet / Romani /
Na zalihi
149,00 kn
30,00 kn
Dodaj u košaricu
Podijeli:

Troja – gospodar srebrnog luka

David Gemmell

Kategorija: Knjige / Književnost / Outlet / Romani /

TROJA – GOSPODAR SREBRNOG LUKA je roman o jednoj od najljepših antičkih legendi i prvi dio epske sage o Troji.

On je čovjek s mnogo imena. Neki ga zovu Zlatni, a drugi Gospodar srebrnoga luka. Za Dardance on je kralj Eneja, a za prijatelje Helikaon, snažni, brzi, oštroumni i smjeli ratnik, kojega neprijatelji mrze, a boje ga se čak i njegovi saveznici Trojanci – jer u srcu Zlatnoga postoji mračno mjesto, silovitost koju, kad se probudi, samo krv može utažiti.

Argurij Mikenjanin borac je bez premca, čovjek nepopustljivih načela i neslomljive volje. Kao svi mikenski ratnici, živi da bi osvajao i ubijao. Helikaonov je zakleti neprijatelj, a kralj Agamemnon poslao ga je da izvidi obranu zlatnoga grada Troje.

Andromaha je svećenica s Tere, protiv svoje volje zaručena za Hektora, trojanskoga kraljevića. Odmetnuta je od tradicije, vična ratnim vještinama i strastvena pripadnica svoga reda, a zarekla se da će voljeti po svojem izboru i živjeti kako sama bude htjela. Sudbina će spojiti to troje ljudi, a iskre strastvene ljubavi i mržnje zapalit će vatru koja će obuhvatiti cijeli svijet.

U ovoj prvoj, majstorski napisanoj knjizi epskoga ponovnog osmišljanja Trojanskoga rata, autor nam pruža bezvremenu dramu punu hrabrih pothvata, žestokih bitaka, časti, izdaje te pronađene i izgubljene ljubavi.

O autoru:

DAVID GEMMELL rodio se u Londonu, u Engleskoj, u ljeto 1948. U šesnaestoj godini izbačen je iz škole pa je postao izbacivač i radio u noćnim klubovima u četvrti Soho. Bio je vrlo rječit i pri razrješavanju neugodnih situacija oslanjao se na svoju slatkorječivost. Ta nadarenost napokon mu je pribavila posao neovisnog novinara u londonskim listovima Daily Mail, Daily Mirror i Daily Express. Prvi roman, Legenda, objavio je 1984. i još uvijek se izdaju nova izdanja, pri čemu je objavljen i u obliku grafičkog romana.

U nešto više od dva desetljeća književnoga rada napisao je tridesetak romana. Neprestano su na vrhu popisa uspješnica londonskoga Timesa, a prodani su u milijunskim nakladama. O njegovoj popularnosti svjedoči podatak da su mu djela prevedena na brojne svjetske jezike. Pišući posljednji dio trilogije Troja preminuo je 2006. godine u engleskom Hastingsu, a roman je, slijedeći njegove nacrte, dovršila supruga Stella i objavila 2007. godine.

Ostale naslove Davida Gemmella potražite ovdje.

X
  • Broj stranica: 510
  • Godina izdanja: 2013
  • ISBN: 9789531413954
  • Uvez: meki
  • Dimenzije: 14.2 x 20 cm
  • Težina: 530 g
Podijeli:

Povezani proizvodi

Moglo bi vam se svidjeti

PRETPRODAJA

149,90 kn 134,90 kn

PRETPRODAJA

KNJIGA TJEDNA!

Pogledaj ponudu

KNJIGA TJEDNA!

Savršen vrt

Priručnik SAVRŠEN VRT pokazat će vam da prekrasan vrt koji se lako održava ne mora biti nedostižan san.

99 kn

296 kn