Trava i korov

Goran Tribuson

Kategorija: Knjige / Književnost / Romani /
Rasprodano
49,90 kn
30,00 kn
Pročitaj više
Podijeli:

Trava i korov

Goran Tribuson

Kategorija: Knjige / Književnost / Romani /

Roman Trava i korov dio je Tribusonove poznate autobiografske tetralogije koju još čine knjige Rani daniMrtva priroda Vrijeme ljubavi. Ovaj izvrsni roman priča je o odrastanju u vremenu kada su stvari bile naoko jednostavnije.

Naslov pojedinog djela može katkada zasjeniti ime svoga autora. Dovoljno je samo izgovoriti Trava i korov i svi će nepogrešivo znati tko potpisuje zapise o odrastanju u šezdesetim godinama prošloga stoljeća. Današnji čitatelji više ne čeznu za trapericama iz Trsta, ne drhte nad kupnjom prvoga gramofona, ne iščekuju poštara koji će im donijeti krišom naručenu longplejku. Međutim, i oni imaju ono što im se čini nedokučivim te zbog čega je Tribusonova priča i njihova osobna priča. Jer u svakom vremenu najlakše je onima, pozicioniranima dalje od vlasti i moći, postati korovom na travi jednoga društvenog uređenja.

Roman TRAVA I KOROV je nagrađen nagradom za književnost Ksaver Šandor Gjalski za najbolje prozno djelo objavljeno u Hrvatskoj 1999. godine.

O autoru:

Goran Tribuson rodio se u Bjelovaru, a živi i radi u Zagrebu. Prvu knjigu kratkih priča Zavjera kartografa objavio je 1972., a potom još niz novelističkih zbirki (Praška smrtRaj za pseSpavaća kolaKlasici na ekranuZvijezda kabarea), kao i izabrane priče Osmi okular. Jedan od najproduktivnijih i najčitanijih hrvatskih prozaika napisao je i niz romana objavljivanih u nekoliko izdanja (Snijeg u HeidelberguČuješ li nas Frido ŠternRuski ruletPolagana predajaLegija stranacaZavirivanjeUzvratni susretMade in USAPovijest pornografijeSiva zonaPotonulo grobljeDublja strana zaljevaSanatorijNoćna smjenaBijesne lisiceNe dao Bog većeg zlaGorka čokoladaSusjed u nevoljiPropali kongresSestrica s jezera), kao i autobiografsku tetralogiju – Rani daniTrava i korovMrtva priroda Vrijeme ljubavi.

Ostale knjige Gorana Tribusona potražite ovdje.

X
  • Broj stranica: 332
  • Godina izdanja: 2015
  • ISBN: 9789531417631
  • Uvez: meki
  • Dimenzije: 12.5 x 19 cm
  • Težina: 300 g
Podijeli:

Povezani proizvodi

Moglo bi vam se svidjeti

PRETPRODAJA

149,90 kn 134,90 kn

PRETPRODAJA

KNJIGA TJEDNA!

Pogledaj ponudu

KNJIGA TJEDNA!

Savršen vrt

Priručnik SAVRŠEN VRT pokazat će vam da prekrasan vrt koji se lako održava ne mora biti nedostižan san.

99 kn

296 kn