Naslovnica knjige: TRAVA I KOROV

Podijeli:

  • Broj stranica: 332
  • Godina izdanja: 2015
  • ISBN: 9789531417631
  • Uvez: meki
  • Širina: 12.5 cm
  • Visina: 19 cm

TRAVA I KOROV

Goran Tribuson

Jesenska akcija Knjige Književnost Romani

Roman Trava i korov dio je Tribusonove poznate autobiografske tetralogije koju još čine knjige Rani daniMrtva priroda Vrijeme ljubavi. Ovaj izvrsni roman priča je o odrastanju u vremenu kada su stvari bile naoko jednostavnije.

Naslov pojedinog djela može katkada zasjeniti ime svoga autora. Dovoljno je samo izgovoriti Trava i korov i svi će nepogrešivo znati tko potpisuje zapise o odrastanju u šezdesetim godinama prošloga stoljeća. Današnji čitatelji više ne čeznu za trapericama iz Trsta, ne drhte nad kupnjom prvoga gramofona, ne iščekuju poštara koji će im donijeti krišom naručenu longplejku. Međutim, i oni imaju ono što im se čini nedokučivim te zbog čega je Tribusonova priča i njihova osobna priča. Jer u svakom vremenu najlakše je onima, pozicioniranima dalje od vlasti i moći, postati korovom na travi jednoga društvenog uređenja.

Roman TRAVA I KOROV je nagrađen nagradom za književnost Ksaver Šandor Gjalski za najbolje prozno djelo objavljeno u Hrvatskoj 1999. godine.

O autoru:

Goran Tribuson rodio se u Bjelovaru, a živi i radi u Zagrebu. Prvu knjigu kratkih priča Zavjera kartografa objavio je 1972., a potom još niz novelističkih zbirki (Praška smrtRaj za pseSpavaća kolaKlasici na ekranuZvijezda kabarea), kao i izabrane priče Osmi okular. Jedan od najproduktivnijih i najčitanijih hrvatskih prozaika napisao je i niz romana objavljivanih u nekoliko izdanja (Snijeg u HeidelberguČuješ li nas Frido ŠternRuski ruletPolagana predajaLegija stranacaZavirivanjeUzvratni susretMade in USAPovijest pornografijeSiva zonaPotonulo grobljeDublja strana zaljevaSanatorijNoćna smjenaBijesne lisiceNe dao Bog većeg zlaGorka čokoladaSusjed u nevoljiPropali kongresSestrica s jezera), kao i autobiografsku tetralogiju – Rani daniTrava i korovMrtva priroda Vrijeme ljubavi.

Ostale knjige Gorana Tribusona potražite ovdje.

Na zalihi
49,90 kn
Jesenska akcija
30,00 kn
Dodaj u košaricu
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.