Težina tinte

Rachel Kadish

Na zalihi
26,53 €
199,90 kn
Dodaj u košaricu

Težina tinte

190,38 kn

- +
Podijeli:

Težina tinte

Rachel Kadish

Roman Težina tinte, smješten u šezdesete godine sedamnaestog stoljeća te rano dvadeset i prvo stoljeće, isprepletena je priča o dvjema ženama iznimnog intelekta: Ester Velasquez, iseljenici iz Amsterdama kojoj je dopušteno pisati za slijepog rabina netom prije no što je grad poharala kuga, i Helen Watt, boležljivoj povjesničarki koja voli židovsku povijest.

Na početku romana bivši student poziva Helen pogledati skrivene židovske spise iz sedamnaestog stoljeća, netom otkrivene u njegovu domu tijekom renoviranja. Zatraživši pomoć Aarona Levyja, poslijediplomca koji je nestrpljiv koliko i šarmantan, i u utrci s drugim brzim timom povjesničara, Helen kreće u svoj zadnji projekt: ustanoviti identitet osobe koja je napisala te spise, neuhvatljivog pisara po imenu „Alef”.

Roman Težina tinte, uzbudljiv i ambiciozan, opsežnog dosega te intimnog tona, profinjeno je djelo povijesne književnosti o ženama koje razdvajaju stoljeća te o izborima i žrtvama koje moraju podnijeti kako bi pomirile život srca i život uma.

O autorici romana Težina tinte:

Rachel Kadish nagrađivana je autorica romana From a Sealed Room i Tolstoy Lied: a Love Story, te novele I Was Here. Njezin najnoviji roman Težina tinte 2017. godine nagrađen je nagradom National Jewish Book Award. Njezin rad predstavljen je na NPR-u te je objavljivan u New York Timesu, Ploughsharesu i Tin Houseu.

Rachel Kadish članica je Nacionalne zaklade za umjetnosti i Kulturalnog vijeća Massachusettsa, dobitnica nagrade za književnost Udruge židovskih knjižnica i nagrade John Gardner za književnost te rezidencijalna spisateljica sa stipendijom Zaklade Koret na Sveučilištu Stanford.

Živi u okolici Bostona te na Sveučilištu Lesley poučava kreativno pisanje.

X
  • Broj stranica: 693
  • Godina izdanja: 2021.
  • ISBN: 9789531431002
  • Strani naslov: The Weight of Ink
  • Prevoditelj: Aleksandra Barlović
  • Uvez: meki
  • Dimenzije: 14 x 20 cm
  • Težina: 720 g
Podijeli:

Povezani proizvodi

Moglo bi vam se svidjeti

17,99   135,55 kn
15,79   119,00 kn
19,78   149,00 kn
21,22   159,90 kn
17,12   129,00 kn
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.