Naslovnica knjige: TEMPLARSKA UTOPIJA

Podijeli:

  • Broj stranica: 224
  • Godina izdanja: 2014
  • ISBN: 9789531415675
  • Uvez: meki
  • Širina: 16.3 cm
  • Visina: 24 cm

TEMPLARSKA UTOPIJA

Stelio W. Venceslai

Array
Povijest

TEMPLARSKA UTOPIJA

Moderna je templarska ideologija usmjerena na ponovno otkrivanje ili buđenje često uspavanih ili zaboravljenih vrijednosti, promičući njihovu važnost i potičući novo zanimanje kod onih koji ih još uvijek opažaju, ali ih više ne slijede. Cilj je povratak čovjeku, njegovu unutarnjem hramu, čime čovjek postaje sudionikom i protagonistom samog vremena te čime se pokreće proces njegova ponovnog prisvajanja vlastitih korijena i vlastitih ideala.

Za razliku od ostalih autora koji su ovo područje istraživali i o njemu pisali na znanstveni ili pak popularan način, Stelio W. Venceslai djeluje u jednom od najznačajnijih templarskih redova u svijetu. U njegovoj knjizi po prvi put čitamo povijesno utemeljenu istinu o samom starom Suverenom Redu Vitezova Jeruzalemskog Hrama uz tumačenje spornih interpretacija vezanih uz Red. No, ono puno značajnije odnosi se na današnji red OSMTH KTI, budući da je isti u potpunosti predstavljen i pojašnjena je njegova struktura, način djelovanja, odnos prema Crkvi, ekumenizmu, slobodnom zidarstvu i konačno, svijetu oko nas.

Na zalihi
129,00 kn
Dodaj u košaricu
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.