Tajni dnevnik Hendrika Groena

Hendrik Groen

Rasprodano
99,00 kn
Pročitaj više Kupi e-Knjigu
Podijeli:

Tajni dnevnik Hendrika Groena

Hendrik Groen

TAJNI DNEVNIK HENDRIKA GROENA veliki je svjetski bestseler koji će vas nasmijati do suza, ali vas i ganuti dirljivom pričom o prijateljstvu, nesebičnosti i dostojanstvu.

„Ni ove godine ne volim stare ljude. Ja pak imam osamdeset tri godine i jednu četvrtinu.“

Hendrik Groen je možda star, ali još nije ni približno mrtav i ne namjerava to biti. Istina, njegove svakodnevne šetnje sve su kraće jer ga izdaju noge i mora ići liječniku češće nego što bi htio. Može se reći da je u poodmakloj životnoj dobi. Ali u toj dobi život je sigurno više od mlakog čaja i geranija u posudi?

Hendrik odlučuje započeti pisati dnevnik i otkriti sve uspone i padove tijekom godine dana života u domu za starije i nemoćne u Amsterdamu. A osniva i klub anarhista „Starci, a ne mrtvaci“. A kad se u dom doseli Eefje, žena o kakvoj je Hendrik oduvijek maštao, počinje laštiti cipele (i zube), češljati ono malo kose što mu je još ostalo i pokušava učiniti nešto od života koji još ima pred sobom, uz smiješne, nježne i strašne posljedice.

Hendrik Groen započeo je pisati svoj dnevnik na internetskoj stranici časopisa Torpedo. O svom romanu kaže: “Nijedna rečenica nije laž, ali nije ni svaka riječ istinita.”

Neumoljivi Hendrik Groen, najnevjerojatniji nizozemski junak, postao je kulturološki fenomen i bestseler broj jedan u rodnoj Nizozemskoj, ali i svijetu. Uspjeh te knjige (postoji pravi klub obožavatelja Hendrika Groena, roman je preveden na više od trideset jezika, a po njemu je snimljena i televizijska serija) te entuzijastične reakcije čitatelja, nagnale su njezina anonimna tvorca, čiji identitet se strogo čuva, da napiše nastavak – Novi tajni dnevnik Hendrika Groena.

X
  • Broj stranica: 342
  • Godina izdanja: 2017.
  • ISBN: 9789531422406
  • Strani naslov: The Secret Diary of Hendrik Groen 83 ¼ Years Old
  • Uvez: meki
  • Dimenzije: 14 x 20 cm
  • Težina: 375 g
Podijeli:

Povezani proizvodi

Moglo bi vam se svidjeti