Susjed u nevolji

Goran Tribuson

Rasprodano
13,14 €
99 kn
5,31 €
40 kn
Pročitaj više Kupi e-Knjigu

Susjed u nevolji

5,06 

Nema na zalihi

Podijeli:

Susjed u nevolji

SUSJED U NEVOLJI
Kada stanoviti Žak Janković nazove privatnog istražitelja Nikolu Banića sa željom da ga angažira oko pokušaja rasvjetljavanja okolnosti smrti njegova prijatelja, Banić će mu poklopiti slušalicu. Istraga slučaja starog dvadeset dvije godine neće biti nešto što bi moglo zaokupiti istražiteljevu pažnju. No uporni Janković naći će se s Banićem i dati mu podatak koji će promijeniti istražiteljevu odluku. Janković je, naime, svoga navodno pokojnog prijatelja prije par dana ugledao na ulici živog i zdravog. Nakon te spoznaje Banić će krenuti putovima bivših prijatelja… Od njihove ratne baze u blizini Daruvara do Leibnitza, Samobora, Beca i Lošinja. Iza nestanka bivšeg prijatelja otkrivat će se mnogo gori i opasniji zločini. A i Banić će se naći u samom srcu opasnosti.

Lik istražitelja Nikole Banića koji se pojavljuje u romanima Zavirivanje, Siva zona, Dublja strana zaljeva, Noćna smjena, Bijesne lisice i Gorka čokolada ponešto se umorio, možda i razbolio, postao djed i čovjek koji je shvatio da nikada nije prestao voljeti bivšu ženu. No i dalje je jednako snalažljiv, oštrouman i duhovit. Zato njegove nove avanture Goranu Tribusonu i dalje jamče mjesto na vrhu najboljih suvremenih hrvatskih pisaca.

O autoru:

Goran Tribuson rodio se u Bjelovaru, a živi i radi u Zagrebu. Prvu knjigu kratkih priča Zavjera kartografa objavio je 1972., a potom još niz novelističkih zbirki (Praška smrtRaj za pseSpavaća kolaKlasici na ekranuZvijezda kabarea), kao i izabrane priče Osmi okular.

Jedan od najproduktivnijih i najčitanijih hrvatskih prozaika napisao je i niz romana objavljivanih u nekoliko izdanja (Snijeg u HeidelberguČuješ li nas Frido ŠternRuski ruletPolagana predajaLegija stranacaZavirivanjeUzvratni susretMade in USAPovijest pornografijeSiva zonaPotonulo grobljeDublja strana zaljevaSanatorijNoćna smjenaBijesne lisiceNe dao Bog većeg zlaGorka čokoladaSusjed u nevoljiPropali kongresSestrica s jezera), kao i autobiografsku tetralogiju – Rani daniTrava i korovMrtva priroda Vrijeme ljubavi.

Ostale knjige Gorana Tribusona potražite ovdje.

X
  • Broj stranica: 262
  • Godina izdanja: 2014
  • ISBN: 9789531415965
  • Uvez: meki
  • Dimenzije: 14.2 x 20 cm
  • Težina: 325 g
Podijeli:

Povezani proizvodi

Moglo bi vam se svidjeti

15,91   119,90 kn
17,24   129,90 kn

5,35   40,31 kn

6,50   48,97 kn
19,90   149,90 kn

6,50   48,97 kn
13,14   99 kn
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.