Naslovnica knjige: ŠTO SAM TO, ZABOGA, UČINIO?

Podijeli:

  • Broj stranica: 280
  • Godina izdanja: 2010
  • ISBN: 9789531407052
  • Uvez: meki
  • Širina: 12.5 cm
  • Visina: 19 cm

ŠTO SAM TO, ZABOGA, UČINIO?

Robert Fulghum

Nekategorizirane

Moja kuća u Seattleu nalazi se nasuprot jednoj osnovnoj školi. Visoka ograda prijeći mi pogled, ali dovoljno sam blizu da čujem razgovore. Jednog sam jutra bio vani, u svom dvorištu, u doba kad djecu dovoze u školu. Čuo sam kako se vrata automobila otvaraju i zatim s treskom zatvaraju: KABUUM! Otvorila su se druga vrata i preko ograde je zagrmio ženski glas: „BILLY… ŠTO… SI… TO… ZABOGA… UČINIO?“ Moja vlastita majka postavila mi je to isto pitanje. Često. A ja sam ga, pak, postavljao svojoj vlastitoj djeci koja su nedvojbeno preuzela jednak način ispitivanja i sa svojom djecom.

Nova knjiga Roberta Fulghuma, autora uspješnice Sve što trebam znati, naučio sam u vrtiću započinje jednim pitanjem koje smo si svi barem jednom postavili: „Što sam to, zaboga, učinio?“ Kako otkriva Fulghum, odgovor nikad nije jednostavan i gotovo uvijek nas iznenadi. Zadnjih nekoliko godina Fulghum putuje po svijetu – od Seattlea preko pustinje Moaba do Krete – tražeći nove suputnike zainteresirane za razmišljanje s njime dok on uživa u neočekivanome: obilasku susjeda s unucima na Noć vještica, odjeven kao veliki zec, lončićima procvjetalih narcisa usred mjeseca studenog, pogledu na zemlju iz svemira, tajanstvenim noćnim zvukovima pustinje, odlascima muškaraca u robne kuće po čarape, bučnoj cjelonoćnoj gozbi kakva je Uskrs u Grčkoj, mukama i izazovima problema s vodovodnim cijevima i prijateljstvu koje čovjek može sklopiti s nekime tko ne govori njegov jezik.

Što sam to, zaboga, učinio? obilazak je iz naslonjača svakodnevnog života kako ga doživljava Robert Fulghum, jedan od najvećih američkih esejista, čovjek koji s obje noge čvrsto stoji na zemlji, jednim okom stalno gleda u nebesa i, povremeno, drži jezik za zubima. Fulghum piše svojim kolegama putnicima, ponekad bezbrižno, o dubokim i zbunjujućim tajnama življenja i kaže: „Ovo je moj način da brodić svog života dovedem na udaljenost s koje ćemo moci razgovarati. Zdravo…“

Rasprodano
30,00 kn
Pročitaj više

Super cijena!

Pogledaj ponudu

Super cijena!

Pouzdajte se u sebe - Vodič kroz život

Promijenite misli i promijenili ste život!

49,90 kn

99 kn

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.