Romani s emocijom

Amanda Coplin, Margaret Dilloway

Kategorija: Knjige / Književnost / Romani /
Rasprodano
39,55 €
298,00 kn
5,31 €
40,00 kn
Pročitaj više

Romani s emocijom

38,10 kn

Nema na zalihi

Kategorije: , ,
Podijeli:

Romani s emocijom

Amanda Coplin, Margaret Dilloway

Kategorija: Knjige / Književnost / Romani /

Roman U voćnjaku je neobična i nezaboravna epska priča o čovjeku koji naruši samotnjački sklad svojega života kada otvori srce i pripusti u njega svijet.

U osvit dvadesetoga stoljeća, u zabačenome kutku sjeverozapada Amerike, voćar Talmadge, samotnjak, skrbi o svojim jabukama i marelicama kao da su mu rođena djeca. Jednoga dana, na tržnici mu dvije tinejdžerice ukradu nešto voća. Poludivlje su, prestrašene i u visokoj trudnoći. Slijede Talmadgea do njegova imanja, gdje se neobično srode s njegovim načinom života. Ali njihov krhki spokoj razbije dolazak naoružanih muškaraca u voćnjak. Tijekom idućih tragičnih događaja, Talmadge će se morati boriti za spas života onih koje je naučio voljeti, istodobno se sukobljavajući s duhovima vlastite burne prošlosti.

“U ovom prelijepom i dojmljivom prvijencu osjećaju se odjeci Johna Steinbecka.” – Entertainment Weekly

“Bolno lijepa proza Amande Coplin izaziva ushit… Konačna epifanija se po svojoj surovoj velebnosti može mjeriti sa sličnim prizorima u Orkanskim visovima Emily Brontë i Drugome svijetu Pat Barker − to je vrtoglavo visoko društvo za jednu debitanticu, ali darovitost Amande Coplin dostojna je takve usporedbe.” − Washington Post

Amanda Coplin rođena je 1981. u američkoj državi Washington, u Wenatcheeju, mjestu slavnom po voćnjacima. Magistrirala je kreativno pisanje na Sveučilištu u Minnesoti. Trenutačno živi u Minneapolisu. U voćnjaku je prvi roman kojeg je napisala, a s engleskoga ga je prevela Petra Mrduljaš Doležal.

Roman Uzgoj i njega trnovitih ruža, pun predivnih detalja o umijeću uzgoja ruža, dirljivo je svjedočanstvo o iskupljujućoj snazi ljubavi.

Tridesetšestogodišnja Gal Garner živi ustaljenim životom bez uzbuđenja. Njezin posao profesorice biologije i njezina borba s prirođenom bubrežnom bolesti ne ostavljaju prostora ni za što drugo. Pokušava uskladiti život između srednje škole u kojoj predaje, bolnice i svojeg povučenog života prema vrlo striktnom rasporedu.

Gal se osjeća živom i poletnom jedino u svom vrtu. Tu ona eksperimentira s rijetkom vrstom ruža Hulthemia, koje brižljivo i pomno međusobno cijepi i oprašuje u nadi da će uspjeti stvoriti ružu spektakularne ljepote i zanosna mirisa. No čak je i njezina strast usmjerena k jasnom cilju: Gal želi pobijediti na velikom nacionalnom natjecanju u kategoriji Kraljice sajma i svoju ružu zatim ponuditi tržištu. A onda se jednog dana pred njom pojavi nećakinja, tinejdžerica Riley, kći njezine sestre od koje se otuđila. Riley dolazi nenajavljena i poslije toga obje, i Gal i Riley, više nikada neće biti iste…

„Čak i čitatelje kojima nikad ništa ne cvjeta, osvojit će trnovita ljepota Galilee Garner. Autorica Margaret Dilloway uspjela je odnjegovati fascinantnu priču iz bujnog znanstvenog svijeta i prenijeti čaroliju uzgoja cvijeća. Ovo je priča o obitelji i o tome kako se najviše veselimo najneočekivanijem cvatu. Ovaj roman uspio je oživjeti bit ruže same.“ – Sarah McCoy, autorica romana Pekareva kći i Vrijeme kad je snježilo u Puero Ricu

MARGARET DILLOVAY živi u južnoj Kaliforniji sa suprugom i troje male djece. Piše blog ‘Američka domaćica’ (American Housewife). Uz roman Uzgoj i njega trnovitih ruža napisala je i roman Život američke domaćice.

Roman je s engleskoga prevela Nada Mirković.

X
  • Broj stranica: 484 + 400
  • Godina izdanja: 2015.
  • ISBN: 9789531417167, 9789531417259
  • Uvez: meki
  • Dimenzije: 14 x 20 cm
Podijeli:

Povezani proizvodi

Moglo bi vam se svidjeti

PRETPRODAJA

15,41   116,10 kn
15,79   119,00 kn
18,50   139,39 kn
10,49   79,00 kn
79,10   596,00 kn
11,93   89,90 kn
18,99   143,08 kn
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.