Ramon i nesvakidašnji problem Františeka S.

Petr Šabach

Kategorija: Knjige / Književnost / Outlet / Romani /
Na zalihi
30,00 kn
10,00 kn
Dodaj u košaricu
Podijeli:

Ramon i nesvakidašnji problem Františeka S.

Petr Šabach

Kategorija: Knjige / Književnost / Outlet / Romani /

U knjizi RAMON I NESVAKIDAŠNJI PROBLEM FRANTIŠEKA S. otkrijte zašto je češki humor prepoznat i cijenjen diljem svijeta!

Prozaik Petr Šabach nastavlja tradiciju češke humoristične književnosti 20. stoljeća, stojeći uz bok Karela Poláčeka i u nas objavljivanoga Josefa Škvoreckoga. Autorova osnovna žanrovska forma je proza novelističkoga opsega, podijeljena na prilično samostalne epizode s vlastitom poantom. Spomenuti obrazac odnosi se i na djela Ramon i Nesvakidašnji problem Františeka S.

Nježan šabachovski humor zajedno s autorovim razvijenim smislom za apsurdne situacije uvodi čitatelja u začudni svijet junaka koji žive u sredinama poput naše i čije živote odjednom promijeni neočekivani događaj. Kako u Ramonu, tako i u Nesvakidašnjem problemu Františeka S. svjedoci smo „muškoga prijateljstva“ između, prividno, nespojivih jedinki, koje nas tijekom kratke etape svojega zajedničkog puta testiraju možemo li se vlastitim viđenjem stvarnoga i nestvarnoga pridružiti njihovim itekako srodnim dušama.

Petr Šabach jedan je od najpopularnijih suvremenih čeških književnika i jedan od ponajboljih sljedbenika tradicije češkog humorističnog romana. Uspješni češki filmovi Topla gnijezda, Pupendo i Godine šakala, snimljeni su prema autorovim proznim djelima a mnogi od romana prevedeni su mu i objavljeni i izvan Češke.

X
  • Broj stranica: 209
  • Godina izdanja: 2007
  • ISBN: 9789531400817
  • Uvez: tvrdi
  • Dimenzije: 14 x 22 cm
  • Težina: 370 g
Podijeli:

Povezani proizvodi

Moglo bi vam se svidjeti