Naslovnica knjige: Pročošćenje

Podijeli:

  • Broj stranica: 330
  • Godina izdanja: 2014
  • ISBN: 9789531415699
  • Uvez: meki
  • Širina: 14.2 cm
  • Visina: 20 cm

Pročošćenje

Andrew Miller

Knjige Književnost Outlet Romani

Briljantan roman Pročišćenje donosi živopisan prikaz Pariza uoči Revolucije i uzbudljivu priču koja će vam još dugo ostati u pamćenju.

Godine 1785., najstarije pariško groblje, u samome srcu grada, već je pretrpano i onečišćuje svaki udah onih koji žive u njegovoj blizini. Među njih stiže Jean-Baptiste Baratte, mladi inženjer iz provincije kojemu je kralj naredio da razruši groblje. Baratte u tome isprva vidi priliku da ukloni teret povijesti. A to je prikladan zadatak za čovjeka modernoga, razumnog doba. No ubrzo će naslutiti da bi uništenje groblja moglo dovesti i do njegove propasti. 

Godina kostiju, grobljanske zemlje, neumornoga rada. Mumificiranih trupala i svećenika koji pjevaju jednolične napjeve. Godina silovanja, samoubojstva, nenadane smrti. Ali i prijateljstva. Čežnje. Ljubavi… Godina kakvu nikada nije doživio.
 
„Millerov rječit roman pršti vitalnošću i bojama. Pun je intimnih i tjelesnih pojedinosti koje neobično živo dočaravaju osamnaestostoljetni Pariz… Ako ste uživali u Parfemu Patricka Süskinda, ova će knjiga biti baš po vašem ukusu.“ – Vanessa Berridge, Daily Express
 
Andrew Miller rođen je u Bristolu 1960. godine. Živio je u Španjolskoj, Japanu, Francuskoj i Irskoj, a trenutačno živi u Somersetu. Njegov prvi roman Domišljata bol odmah je proglašen uspješnim prvijencem izuzetnoga mladog autora. Osvojio je Memorijalnu nagradu James Tait Black, književnu nagradu International IMPAC Dublin i talijansku nagradu Grinzane Cavour. Otada je napisao još četiri romana: Casanova, Kisik, koji je ušao u uži izbor za Whitbreadov roman godine i nagradu Booker za 2001., Optimist Jednoga jutra poput ptice.

Miller je jedan od najznačajnijih suvremenih književnika koji pišu na engleskom jeziku. Za roman Pročišćenje nagrađen je uglednom nagradom Costa za najbolji roman 2011. godine.

Na zalihi
139,00 kn
50,00 kn
Dodaj u košaricu Kupi e-Knjigu

Knjiga tjedna!

Pogledaj ponudu

Knjiga tjedna!

Najbolja osveta od svih je sreća

Ostvarite svoje snove i postanite uspješniji!

50 kn

89 kn

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.