PRIJEVARE I KRIVOTVORINE

Brian Innes

Kategorija: Knjige / Povijest / Publicistika /
Rasprodano
267,00 kn
Pročitaj više
Podijeli:

PRIJEVARE I KRIVOTVORINE

Brian Innes

Kategorija: Knjige / Povijest / Publicistika /

Jeste li znali da se gotovo sve može krivotvoriti: novac, umjetnička djela, dokumenti, identiteti, čak i prapovijest? Knjiga Prijevare i krivotvorine donosi istinite priče o najvećim prijevarama u povijesti, njihovim počiniteljima i žrtvama.

Upoznajte znanstvene tehnike s pomoću kojih stručnjaci otkrivaju vješto izvedene krivotvorine, kao što su spektrografska analiza, termoluminiscencija, određivanje starosti radioaktivnim izotopima ugljika i dr. U osam poglavlja doznajte tko je čovjek koji je prodao Eiffelov toranj, zašto Torinsko platno i danas izaziva polemike, čiji je predsjednički potpis najčešće krivotvoren u povijesti, tko je djevojka koja se 1920. pojavila u Berlinu tvrdeći da je Anastazija, kći ruskog cara Nikole II., koja je navodno ubijena nakon Oktobarske revolucije, tko je najpoznatiji kradljivac identiteta svih vremena, i još mnogo, mnogo više.

Jednostavno i privlačno napisana, bogata fotografijama, umjetničkim reprodukcijama i izrescima iz novina, knjiga Prijevare i krivotvorine ne ispušta se iz ruku do samoga kraja!

X
  • Broj stranica: 256
  • Godina izdanja: 2008
  • ISBN: 9799532231426
  • Uvez: tvrdi
  • Dimenzije: 20 x 25.5 cm
Podijeli:

Povezani proizvodi

Moglo bi vam se svidjeti

PRETPRODAJA

11976,00 kn 8976,00 kn