Povijest mafije

Nigel Cawthorne

Rasprodano
19,78 €
149,00 kn
6,64 €
50,00 kn
Pročitaj više

Povijest mafije

47,62 kn

Nema na zalihi

Kategorije: , ,
Podijeli:

Povijest mafije

Nigel Cawthorne

Knjiga POVIJEST MAFIJE govori o najvećoj svjetskoj kriminalnoj organizaciji i razotkriva živote mafijaša, njihove obitelji, zločine i hladnokrvna ubojstva.

Mafija je počela na Siciliji, otoku usred Sredozemlja. Razvila se u moćnu političku snagu Italije, a njezini su se pipci uvukli u sve pore života Sjedinjenih Američkih Država. Baveći se trgovinom drogom, svoj je utjecaj proširila na Ujedinjeno Kraljevstvo, Kanadu i Australiju. Prožela je sve dijelove popularne kulture zahvaljujući filmovima Kum Dobri momci.

Povijest mafije prepuna je likova od kojih se ledi krv u žilama, od Ala Caponea, koji je vladao Chicagom u doba prohibicije, i ubojica poput Louisa Lepkea i Alberta Anastasije, utemeljitelja skupine Ubojstvo d.o.o., do Tota Riine, bossa svih bossova, Teflonskog dona Johna Gottija i Bernarda Provenzana zvanog Traktor, koji se 43 godine skrivao pred zakonom na seoskom gospodarstvu.

Bili su to “posebni” ljudi koji su živjeli u “posebnom” vremenu. Povijest mafije priča je o životima tih ljudi, njihovim obiteljima, zakonima, zločinima te o hladnokrvnim ubojstvima koja su počinili.

Nigel Cawthorne je američki pisac i autor više od osamdeset naslova. Piše o raznim temama; od umjetnosti, mode, glazbe, seksa i američkog nogometa do povijesti, znanosti, ratovanja, politike i kriminala. Naslovi su mu prevedeni na više od dvadeset svjetskih jezika, između ostaloga i “100 katastrofa koje su potresle svijet” (2006.) na hrvatskom jeziku, a uz knjige objavio je brojne članke u čak 150 američkih i britanskih novina i časopisa. Među poznatijim naslovima na kojima je radio svakako je bila Taking Back My Name, autobiografija Ikea Turnera iz 1999. godine, koja je po izlasku izazvala brojne prijepore i višegodišnje sudske procese. Trenutno živi i radi u Londonu.

X
  • Broj stranica: 236
  • Godina izdanja: 2014
  • ISBN: 9789531415385
  • Uvez: meki
  • Dimenzije: 16 x 24 cm
  • Težina: 440 g
Podijeli:

Povezani proizvodi

Moglo bi vam se svidjeti


47,51   358,00 kn
19,78   149,00 kn
28,99   218,43 kn
17,99   135,55 kn
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.