Naslovnica knjige: Povijest instituta

Podijeli:

  • Broj stranica: 336
  • Godina izdanja: 2013
  • ISBN: 9789531414029
  • Uvez: meki
  • Širina: 12.5 cm
  • Visina: 19 cm

Povijest instituta

Ratko Cvetnić

Knjige Književnost Outlet Romani

Povijest instituta treće je objavljeno književno djelo hvaljenoga hrvatskog pisca Ratka Cvetnića. Nakon romana Kratki izlet i Polusan, koji su ovjenčani nagradom Gjalski, Cvetnić se u Povijesti instituta ponovno javlja s inteligentnom i vješto ispripovijedanom prozom u kojoj govori o hrvatskoj povijesti od sredine 20. stoljeća do danas.

Institut će 2011. godine proslaviti stogodišnjicu osnutka. Za tu priliku Velimir Košnik, bez dvojbe prvo ime hrvatskoga pisanog novinarstva, sprema opsežnu monografiju posvećenu ne samo akademskoj auri ove značajne obljetnice nego i činjenicama Institutova infamnog naličja. Iznenadna nesreća i Košnikova smrt, za mnoge i danas nerazjašnjena, daje priliku njegovu najboljem prijatelju, povjesničaru Buci Stuparu, da završi to briljantno djelo.  Ali i da se i protiv svoje volje uhvati u koštac sa škrinjicama punim mračnih tajni i njihovim još živim čuvarima.

U kolopletu privatnih i javnih okolnosti koje mu rijetko idu na ruku, Stupar − delta-mužjak, kako se sam opisuje − trudi se vratiti dug prijatelju, ali i pokazati ženi koju voli da čovjek treba obrađivati svoj vrt, usprkos opasnosti da u njemu pronađe nečije kosti.

Ratko Cvetnić rodio se u Zagrebu 1957. godine. Radi kao sportski dužnosnik u Zagrebačkom športskom savezu. Godine 1997. debitirao je na književnoj sceni ratnom prozom Kratki izlet, a 2009. objavljuje roman Polusan. Za obje knjige dobio je uglednu nagradu za književnost Gjalski. Djela su mu prevedena na slovenski, poljski, njemački, engleski i nizozemski.

Ostale romane Ratka Cvetnića potražite ovdje.

X
Na zalihi
119,00 kn
30,00 kn
Dodaj u košaricu Kupi e-Knjigu

RASPRODAJA

Pogledaj ponudu

RASPRODAJA

Naslovi po vrlo pristupačnim cijenama, sniženim do čak 90%.

.

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.